Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba za opstanak

FOTO: Krokodil slona ugrizao za surlu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad krokodila na mladog slona u Južnoafričkoj republici zabilježio je amater fotograf.

Za vrijeme posjete južnoafričkom nacionalnom parku Kruger turist je snimao šetnju obitelji slonova kada se napad dogodio. Pod pratnjom starijih članova krda, mladi slon se osvojio kako bi se napio vode. U tom trenutku iz vode je izronio krokodil i ugrizao slona za surlu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna stroga regulacija Ako piješ, ne jaši: Slonovi dobivaju osobne iskaznice, kraće radno vrijeme... Slika nije dostupna ne mogu ga se riješiti Slon srušio kuhinjski zid i napravio si "drive-through" prozor na obiteljskoj kući: "Opet je došao kuhati"

>> VIDEO: Slonića zapelog u močvaru spašavali trenirani slonovi

>> Krokodil izazvao paniku i pad zrakoplova

Srećom po mladog slona, cijelo krdo je bilo blizu njega pa su glasnom rikom i lupanjem nogama otjerali krokodila. Radi brze intervencije mladi je slon ostao bez ozbiljnih ozljeda i ubrzo se vratio u krdo. Upravo radi ovakvih situacija slonovi se kreću na način da najveći i najsnažniji primjerci kreću na čelu i začelju. Iako slonovi nemaju prirodnih neprijatelja, ovakva formacija ih brani od eventualnih napada. Ponekad se dogodi da ih napadne poneka životinja, ali su napadi krokodila jako rijetki.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene