Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očevidaca puno

Zašto izvanzemaljci toliko privlače ljudsku znatiželju?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zašto vanzemaljce zamišljamo kao 'male zelene'?

Zašto NLO-i i vanzemaljci toliko privlače ljudsku znatiželju? Istraživanja su pokazala da trećina Amerikanaca misli da NLO-i postoje, a 10 posto ih tvrdi da su ih i vidjeli. Očevidaca je puno, ali dokaza - malo.

Pročitajte i ovo F-18 (Foto: Thinkstock) Tajni program Pentagona Bivši pilot opisao susret s NLO-om? "To je bilo nešto najbrže što sam ikad vidio..." Slika nije dostupna Tko to tamo leti? Misterij na nebu: Policajci preko kamere gledali NLO, oku nije bio vidljiv

VIDEO Što mislite koliko izvanzemaljaca radi za američku vladu?!

Odgovor na pitanje o zaluđenosti vanzemaljcima pokušali su dati i neki stručnjaci na međunarodnom NLO kongresu koji je početkom ožujka održan u Arizoni. Fizičar Don Lincoln napisao je knjigu 'Alien Universe', a prati sve što se događa oko otkrića u svemiru - od traga mogućeg života na Marsu do radio signala koji dolaze iz svemirskih bespuća.

Primijetio je kako se ljudska fascinacija vanzemaljcima promijenila kroz godine, ali ljudi ih i dalje zamišljaju kao 'male zelene'.

VIDEO Objavljena nova snimka izvanzemaljca u Rosewellu?

'Kada govorimo o vrsti koja je inteligentnija od nas, u stvari kao da gledamo sebe u ogledalu. Jer, kada ne ih ne bismo zamišljali kao slične nama, vanzemaljci nam ne bi ni izbliza bili toliko fascinantni', kazao je Lincoln.

Na pitanje što misli o svim slučajevima u kojima svjedoci tvrde da su vidjeli posjetitelje iz svemira, kaže kako ih treba uzeti s velikom rezervom jer za dokaz druge vrste ipak treba malo više od toga da netko kaže 'ali, ja sam vidio NLO!'

Svako malo na nebu netko vidi 'sumnjivi leteći objekt', ali to što se nešto ne može objasniti ne znači da se odmah radi o izvanzemaljcima, kazao je Seth Sostak, astronom na SETI Institutu, a prenosi NBC News.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene