Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se Facebook:

'Nismo hakirani, krivi su naši inženjeri'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što korisnici diljem svijeta nisu mogli pristupiti svojim profilima na popularnim društvenim medijima javila se hakerska skupina Lizard Squad koja je preuzela odgovornost za napad.

Facebook i Instagram u utorak ujutro bili su nedostupni korisnicima diljem svijeta, a razlog je navodno cyber napad. Tako tvrdi online skupina Lizard Squad koja je preuzela je odgovornost za jutrošnji udar na društvene medije, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi Policija u Srbiji, ilustracija Pretukli Hrvate u Pančevu Hrvatska uputila prosvjednu notu Srbiji: "Najoštrije osuđujemo napad, bio je nacionalno i etnički motiviran"

Riječ je o stranicama koje imaju ukupno 1,5 milijardi korisnika koji nisu bili u mogućnosti pristupiti svojim profilima oko sat vremena.

Facebook najavio veliku novost - Neki korisnici već su dio pokrenutog testa!

Pojavile su se i tvrdnje da je snježna oluja koja hara sjeveroistokom SAD-a oštetila servere.

'Krivi smo mi'

O jutrošnjim problemima oglasio se i Facebook iz kojeg su poručili kako vjeruju da su njihovi vlastiti inženjeri odgovorni za probleme, javlja BBC.

Glasnogovornica društvene mreže odbacila je tvrdnje da je za probleme kriv vanjski napad i poručila kako je do njih došlo nakon unošenja promjena u sustav.

A dok su se Facebook i Instagram suočavali s problemima, Twitter je bio u funkciji pa su se vrlo brzo pojavili hashtagovi #facebookdown i #socialmeltdown2015.

Inače, hakerska skupina Lizard Squad i ranije je izazivala kaos u online svijetu. Preuzeli su odgovornost za napade na Sony PlayStation Network i Microsoft's Xbox Live servis prošli mjesec.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene