Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Herodova klauzula

Eksperiment: Sve za besplatan WiFi, čak i prvorođeno dijete?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neobičan eksperiment proveden je u Velikoj Britaniji, a pokazao je nevjerojatnu stvar. Prema rezultatima je ispalo kako se nekoliko roditelja bilo spremno odreći svoje prvorođene djece u zamjenu za korištenje besplatnog WiFi-ja.

Rezultati eksperimenta koji ukazuju i naglašavaju opasnosti javno dostupnog interneta, objavljeni su u ponedjeljak u Velikoj Britaniji te pokazuju kako je žiteljima Londona možda i previše stalo do interneta.

Pročitajte i ovo Greta Thunberg Uhićena tijekom prosvjeda Počinje suđenje Greti Thunberg: "Ova zemlja prostire crveni tepih klimatskim kriminalcima!" Ilustracija Napad u Londonu Užasan incident nakon sudara: Devet osoba zalio korozivnom tvari, žena i dvoje male djece prebačeni u bolnicu

'Kvaka' eksperimenta bila je takozvana 'Herodova klauzula' prema kojoj bi sudionici mogli koristiti besplatan WiFi ako su suglasni 'da dodijele svoje prvorođeno dijete pružatelju usluge na čitavu vječnost'.

Pristup internetu i na Mjesecu!

Takvi uvjeti korištenja bili su kratko postavljeni, no i u to kratko vrijeme šestero ljudi ih je prihvatilo. Tvrtka F-Secure, koja je provodila eksperiment, prvorođenu djecu tih roditelja nije zadržala, naravno.

Cilj eksperimenta bio je pokazati 'potpuno zanemarivanje računalne sigurnosti od strane korisnika mobilnih uređaja', prenosi AFP.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene