455249
455249
455249
455249
455249

DOKAZALA ZNANOST Ovo je 10 najjezovitijih zanimanja na svijetu

  • , 29.10.2016., 08:25
  • Autor:
  • komentara

Istraživanje o zanimanjima koja nas najviše plaše provedeno je na uzorku od više od 1.300 ispitanika.

 
 
 
 
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

Taksisti, klaunovi i vlasnici sex shopova našli su se na listi 10 najjezovitijih zanimanja prema istraživanju koje je provelo sveučilište Knox iz Illinoisa.

U prvoj empirijskoj studiji "jezivih zanimanja" klaunovi su zauzeli prvo mjesto, a slijede ih preparatori životinja i vlasnici sex shopova.

"Često smo na oprezu kad se sretnemo s ljudima koji pokazuju znakove neverbalnog ponašanja izvan uobičajenih normi ili s onima koji se bave poslovima koji odražavaju fasciniranost smrću ili neuobičajenim seksualnim ponašanjem", objašnjava profesor Francis McAndrew’s.

Ispitanici su kazali i kako su među najjezovitijim hobijima promatranje ptica, skupljanje lutaka, kukaca, reptila i dijelova tijela poput zubiju, kostiju ili noktiju.

Osjećaju jeze doprinosi i neobično radno vrijeme pa su se iz tog razloga na listi našli i taksisti, javlja Independent.

U istraživanju je sudjelovalo više od 1.300 ispitanika.

U nastavku donosimo popis "najjezovitijih" zanimanja:

1. Klaunovi

2. Preparatori životinja

3. Vlasnici sex shopova

4. Direktori pogrebnih poduzeća

5. Taksisti

6. Svećenici

7. Domari

8. Sakupljači otpada

9. Zaštitari

10. Spisatelji

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se