Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije nedostižan san

Danas lakše nego ikada: Milijunaš u pet koraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tko ne bi želio biti milijunaš? Mnogi zamišljaju kako bi bilo biti financijski bezbrižan, a jedno istraživanje otkriva da taj san i nije toliko nedostižan.

1. Vjenčajte se samo jednom
Prosječni milijunaš je u braku i ima troje djece, a njihove žene obično su štedljivije od njih. Prema istraživanju 'The Millionaire Next Door', kojeg su proveli Thomasa J. Stanley i Williama D. Danko, supruge milijunaša obično rade kod kuće ili su profesorice.

Pročitajte i ovo Ivana Lazić Nije ni znao za dobitak Pričekala da budu sami pa mu šapnula: "Oprostite, ali osvojili ste 14 milijuna kuna" Slika nije dostupna Doživjeli preobraćenje FOTO Ovako izgleda dvorac u Međugorju: Gradi ga kanadski milijunaš nakon životnog zaokreta potaknutog jednom rečenicom

Uđete li u brak samo jednom zaobilazite troškove razvoda, podjelu imovine i troškove idućih vjenčanja.

>> Američki milijunaši: Tek 7,5 milijuna dolara čini osobu 'bogatom'

2. Živite samo od jednog prihoda
Jedna od prednosti životnog partnera su i dva izvora prihoda. Ako ste u mogućnosti, pokušajte svoje troškove pokrivati samo jednim prihodom, a iznos drugog prihoda stavite sa strane. Ovaj način se može pokazati korisnim i ukoliko jedan od vas izgubi posao.

3. Izaberite pravu karijeru
Prema spomenutom istraživanju milijunaši trebaju raditi 45 do 55 sati tjedno pa prestanite maštati o igranju golfa želite li proširiti posao. Odabir prave karijere značio bi posao koji volite raditi, inače će vam nedostajati predanosti da postanete uspješni. Prava karijera podrazumijeva i nove poslovne trendove, ili barem da ne radite protiv njih. Primjerice, karijera vezana uz tiskanje vama može biti strast, no teško ćete uspjeti zbog razvja novih tehnologija.

4. Uložite svoj novac
Istraživanje je pokazalo da su milijunaši ulagali 20 posto svog godišnjeg prihoda, najčešće u dionice ili investicijske fondove. Također, vrlo malo milijunaša je kupovalo automobil na leasing, a još manje ih je vozilo najnoviji model. Polovica milijunaša, koji su sudjelovali u istraživanju, živjeli su u svojim kućama po 20 godina i nisu kupovali luksuzne vile.

5. Ne živite život milijunaša
Važno je da, ako želite povećati svoju financijsku vrijednost, ne trošite na nove automobile, odjeću ili luksuzne kuće i stanove.

Postati milijunašem danas je lakše nego ikada. Iako to mnogi smatraju samo snom, uz puno discipline i rada taj cilj i nije tako nedostižan. Postupajte pametno sa svojim novcem i prije nego shvatite bit ćete među bogatijim građanima.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene