Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Željela izgledati što bolje

'Čelična lady' jela grejpove i 28 jaja tjedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša britanska premijerka Margaret Thatcher je, kako bi prije svoje prve izborne pobjede 1979. smršavila i izgledala što bolje, prakticirala vrlo specifičnu i strogu dijetu koja se temeljila na konzumiranju jaja i grejpa, što joj je pomoglo da u samo dva tjedna izgubi čak devet kilograma, otkrivaju dokumenti objavljeni u subotu.

Hiperproteinska dvotjedna dijeta britanske 'čelične lady' predviđala je konzumaciju 28 jaja tjedno. Preciznije, doručak koji se sastojao od grejpfruta, jednog ili dva jaja i šalice crne kave ili čaja. Za ručak su joj ponovno servirana dva jaja, a večera se najčešće sastojala od odreska, janjećih kotleta ili ribe. Njezini suradnici iz Zaklade Margaret Thatcher tvrde kako je buduća premijerka željela što bolje izgledati kada bude izabrana na premijersko mjesto, znajući da će sve oči, a i kamere, biti uperene u nju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Thatcher puštena iz bolnice Slika nije dostupna 'Ne sjećam se dobro Margaret Thatcher jer nije bila zgodna p...'

No u intervjuu tabloidu The Sun iz 1979. kazala je kako nije ni na kakvoj posebnoj dijeti, ali da se trudi ne jesti previše. Thatcher je tada imala 53 godine, bila je visoka 1,65 m i težila je 59 kg. Plan dijete pronađen je među nekoliko tisuća raznih zapisa, dokumenata i podsjetnika iz vremena vladavine 'čelične lady', koje je njezina Zaklada odlučila objaviti. Margaret Thatcher bila je britanska premijerka punih jedanaest godina, a danas ima 84 godine. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene