Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čudom preživjela

17 dana izgubljena u divljini: Evo što joj je bilo ključno za preživljavanje!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na pitanje kako je nisu uspjeli pronaći, policijski inspektor Rhys Newton je kazao kako 'se nije kretala kao što bi se očekivao od osobe koja se izgubila u tim okolnostima'.

Australka Shannon Leah Fraser izgubila se u šumi, sama i bez hrane, no uspjela je preživjeti čak 17 dana, javlja BBC.

Nestala je 21. rujna u sjevernom Queenslandu gdje je krenula u šetnju sa svojim dečkom i još jednim prijateljem. No, u jednom trenutku shvatili su da je nema. Odmah su pozvali pomoć. Za njome je bila organizirana velika potraga, čak i helikopteri, no nisu je uspjeli pronaći.

No, ona sama je, nakon 17 dana, uspjela isteturati iz šume, i to samo 30 metara od mjesta s kojeg je nestala. Spazio ju je lokalni farmer koji joj je pomogao. Na pitanje kako je nisu uspjeli pronaći, policijski inspektor Rhys Newton je kazao kako 'se nije kretala kao što bi se očekivao od osobe koja se izgubila u tim okolnostima'.

VIDEO Klokani se 'šaketali' nasred ulice

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka Misteriozan nestanak Susjed nestale djevojčice Danke: "Čuli smo dječji žamor... Jedno je dijete već bilo oteto" Nenad Periš i nestala djevojčica velika potraga u Boru Otac Mateja Periša poslao dirljivu poruku obitelji nestale djevojčice

Shannon Leah Fraser sada se oporavlja u bolnici gdje joj pokušavaju spriječiti infekcije od brojnih porezotina i opekotina. Njezina je obitelj ispričala kako je uspjela preživjeti pijući vodu iz potoka, a jela je malenu ribu koju je uspjela uloviti i ineskte.

U nekom je trenutku odlučila tri dana provesti sjedeći u potoku kako bi ublažila bol od posjekotina i opeklina koje je zadobila. Morala se i braniti od divljih životinja kao što su krokodili.

Kada je ušla u šumu imala je 90 kilograma, a tijekom 17 dana lutanja smršavila je 16 kila. I policija i liječnici slažu se kako je pravo čudo da je preživjela.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene