Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izbjegava policiju

VIDEO Pojavio se na konferenciji u obliku holograma

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako već više od dvije godine nije stupio izvan veleposlanstva Ekvadora u Londonu, Julian Assange sudjelovao je na jednoj konferenciji u SAD-u.

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange već je više od dvije godine zatvoren u zgradi veleposlanstva Ekvadora u Londonu, koju ne smije napustiti ne želi li da ga britanska policija uhiti i izruči Švedskoj. Međutim, uspio se pojaviti na konferenciji u SAD-u - u obliku holograma.

Pročitajte i ovo Julian Assange mogao bi biti izručen SAD-u ročište o odluci 20. svibnja SAD dao jamstva britanskom sudu za Assangeovo izručenje, obitelj u nevjerici: " To su besramna zavaravanja" Prosvijedi diljem Europe PROSVJEDI U PRAGU, LONDONU, RIMU... Na ulicama tisuće ljudi: Dosta im je visokih cijena, energetske nesigurnosti, niskih plaća...

Assangeova odvjetnica: Jako je teško iznijeti datum njegova izlaska iz veleposlanstva

Assangea je na pozornici u sklopu Nantucket Projecta ispitivao filmaš Eugene Jarecki, prenosi Time. Assange je rekao da mu zatvorenost u veleposlanstvu otežava posao izdavača jer se ne može sastajati s izvorima. Uputio je kritiku Googleu, za koje je rekao da se žele predstaviti kao da uopće nisu tvrtka, već daju besplatne usluge.

'To je normalna tvrtka kao i druge normalne tvrtke u SAD-u', rekao je Assange. Dodao je da se Google razlikuje od drugih tvrtki jer skuplja, pohranjuje i oglašivačima prodaje što je više moguće informacija. To je, rekao je, u osnovi ono što radi i američka obavještajna organizacija NSA. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene