Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema više slobodnog znanja?

Slažete li se sa zakonom protiv online piratstva ili mislite da je to kraj interneta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas ne morate samo 'zamišljati svijet bez slobodnog znanja'. Prosvjed protiv online piratstva što ga provode velike internetske stranice 'zamračivši' svoje stranice, danas to dokazuju i u praksi.

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA TEMU DANA NA FACEBOOKU, TWITTERU i BLOG.hr-u, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI.

Pročitajte i ovo Konferencija za medije u američkom Kongresu nakon izglasavanja zakona o proračunu Probili rok Američki kongres ipak izglasao proračun: U zadnji tren izbjegnuta blokada države Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Kako se osjećate danas kada nemate pristup informacijama do kojih ste još i jučer dolazili brzo i s lakoćom? Najavljeni zakoni, Stop Online Piracy Act i Protect IP Act, o kojima ozbiljno razmišlja Kongres SAD-a, mogao bi promijeniti svijet kakav smo do sada znali i kojim smo se koristili.

>> Počeo je 'najveći protest u online povijesti'!

U Wikipediji su, tvrde, proveli milijune sati gradeći najveću enciklopediju u ljudskoj povijest, a sada američki političari razmišljaju o uvođenju zakona koji bi mogao 'fatalno ugroziti slobodu i otvorenost interneta'.

Među protivnicima ovih zakona nalaze se i kompanije poput Googlea, Facebooka, Twittera i LinkedIna koje su još prošle godine objavile pismo u New York Timesu u kojemu su istaknuli da bi donošenje ovakvih zakona moglo ugroziti inovacije internetskih kompanija i stvaranje novih poslova, kao i nacionalnu cyber sigurnost.

Slažete li se Vi sa zakonom protiv online piratstva ili smatrate da je to kraj interneta?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene