Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tema dana

Po kojoj ćete pjesmi pamtiti Kemala Montena?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sarajevski glazbenik Kemal Monteno preminuo je u 66. godini života, no njegove pjesme zauvijek ćemo pamtiti...

OSTAVITE SVOJE KOMENTARE NA FACEBOOKU I TWITTERU, A NAJZANIMLJIVIJE ĆEMO PROČITATI U VIJESTIMA NOVE TV U 17 SATI!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Odnos Markov Trg-Pantovčak Predsjednica je istodobno tražila ostavku premijera i sazivanje sjednice vlade. Što mislite o tome? Slika nije dostupna Tema dana Kako će surađivati premijer i predsjednica?

Danas je u bolnici na Rebru od jake upale pluća i komplikacija nakon transplatacije bubrega preminuo sarajevski glazbenik Kemal Monteno.

Prisjetite se najpoznatijih pjesama legendarnog Kemala Montena...

Ljubavne pjesme bile su njegov nepresušan izvor i njegova iskrena ispovijed u kojoj je opisivao životne situacije u kojima su se našli on ili njemu bliski ljudi. Ljubavnu priču svojih roditelja opjevao je tek u pjesmi 'Šta je život', po kojoj je nazvao svoj zadnji album. U svojim šansonama se rijetko ponavljao, a svoj vrhunski kantautorski rukopis dokazivao je vještim pretapanjem ljubavnog motiva u jednostavan izraz s mediteranskim šarmom talijanske kancone.

Odlazak legende: Preminuo Kemal Monteno

Bogatu karijeru Monteno počinje graditi 60-ih godina prošlog stoljeća na festivalu 'Vaš šlager sezone' na kojem nastupa s pjesmom 'Lidija'. Krajem sedamdesetih publiku osvaja pjesmama 'Zemljo moja' i 'Sarajevo, ljubavi moja', a tijekom karijere objavio je ukupno 15 albuma: 'Muziko, ljubavi moja', 'Žene, žene', 'Moje pjesme, moji snovi', 'Za svoju dušu', 'Dolly Bell', 'Uvijek ti se vraćam', 'Moje najdraže pjesme', 'Romantična ploča', 'Kako da te zaboravim', 'Pjesme zaljubljenika', 'Hvala svima. Kemo i prijatelji', 'Dunje i kolači', 'Zlatna kolekcija', 'Samo malo ljubavi' i 'Šta je život'.

Surađivao je s brojnim poznatim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Dražen Žerić i drugi.

Njegov zadnji studijski album Šta je život na tržištu je od 2013., a pjesme 'Jesen je', 'Malo mir, malo rat' uz naslovnu pjesmu koja se gotovo odmah nametnula kao hit i dalje su dio radijskog i tv etera.

U današnjoj temi dana vas pitamo - po kojoj ćete pjesmi pamtiti Kemala Montena?

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene