Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Čitaj poslije'

Zuckerberg priprema nove opcije na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook testira opciju koja bi korisnicima trebala omogućiti snimanje i naknadno pristupanje sadržaju koji se objavljuje na toj mreži

Mark Zuckerberg na jednoj je ovogodišnjoj konferenciji za novinare rekao kako želi da Facebook postane 'najvažnija personalizirana novina na svijetu' na kojem će korisnici svakodnevno dobivati brojne personalizirane informacije, odnosno samo one vijesti koje ih zanimaju. Tako korisnici koji npr. vole sport prate veliki broj sportskih stranica koje na Facebooku objavljuju brojne vijesti i linkove te putem ove mreže na jednom mjestu imaju pristup brojnim najvažnijim informacijama iz svijeta sporta.

Što Facebook govori o nama?

No, s obzirom na veliki broj prijatelja na ovoj mreži, kao i veliki broj stranica koje korisnici prate, često je nemoguće pratiti sve informacije koje se objavljuju na Facebooku jer se na njemu konstantno pojavljuju nove vijesti, statusi i fotografije. Također, korisnici često nemaju vremena pročitati sve što ih zanima jer nekad samo na kratko provjere Facebook pa ne stignu pročitati sve vijesti.

Zuckerberg u posljednje vrijeme testira novu opciju koja bi trebala riješiti ovaj problem i koja bi korisnicima trebala omogućiti da sadržaj koji ih zanima snime i pročitaju ga naknadno. Ovakve aplikacije koje omogućavaju snimanje i naknadno pregledavanje sadržaja (poput Instapapera) već su dostupne na pametnim telefonima te je sigurno da bi ova opcija bila iznimno popularna i na Facebooku.

Prema informacijama koje su objavili na stranici All Things D, u budućnosti bi se pored linkova objavljenih na Facebooku trebala nalaziti oznaka za spremanje sadržaja, a kada korisnici kliknu na tu oznaku taj bi se link pohranio u posebnu mapu koja će se nalaziti s lijeve strane ekrana gdje se nalaze aplikacije, stranice i grupe koje korisnici prate. Trenutno nije poznato hoće li ova opcija biti dostupna samo na mobilnim aplikacijama ili na web verziji Facebooka te hoće li se snimljenom sadržaju, odnosno linkovima moći pristupiti i offline.

Zuckerberg zabrinut? Facebook više NIJE najpopularnija mreža!

Osim mogućnosti snimanja i naknadnog pristupa sadržaju, glasine kažu kako Facebook već neko vrijeme priprema i opciju koja će omogućiti lakše pregledavanje i čitanje sadržaja jer će se čitav tekst sa stranica prikazati uredno posložen u samo jednom okviru – na sličan način na koji je to danas omogućeno na Appleovom Safariju. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene