Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiraju 'Want' opciju

Želite nešto? Facebook sada ima rješenje i za to!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook je počeo testirati 'Want' opciju koja će korisnicima omogućiti da naprave popis stvari koje bi željeli imati

Nakon izlaska na burzu Facebook je predstavio brojne novitete na svojoj društvenoj mreži - od poboljšanja mobilnih aplikacija pa do mogućnosti poklanjanja darova i naplaćivanja objava i fotografija. Sada je ova kompanija počela testirati još jednu zanimljivu opciju nazvanu Collections koja bi mogla pomoći njenim korisnicima, a Zuckerberg bi na njoj mogao zaraditi veliki novac - riječ je o popisu želja, odnosno stvari koje bi korisnici željeli imati pa će osim 'Likea', uvesti i 'Want' tipku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne dajte da vas 'gledaju' Krajnje je vrijeme da korisnici Facebook i 'Like' shvate ozbiljno... Slika nije dostupna Otkrivaju puno toga Pazite! Jer kada 'Like' počne otkrivati....

Facebook dostigao brojku od milijardu korisnika!

Korisnici će tako na stranicama nekih Facebookovih partnera (poput Victorie Secret, trgovina namještaja i slično) moći kliknuti na 'Want' tipku koja bi se trebala nalaziti pored proizvoda na njihovim internetskim stranicama te će te proizvode koje žele moći dijeliti na Facebooku sa svojim prijateljima.

Na Reutersu kažu da bi s ovom opcijom Facebook mogao postati važna kompanija na tržištu online trgovine jer će putem ove društvene mreže više od milijarde njegovih korisnika moći kupovati proizvode - iako sama kompanija na početku neće uzimati proviziju za obavljenu kupovinu.

Analitičar Colin Sebastian kaže da je e-trgovina najbolji način da kompanije 'unovče internet' - Facebook bi mogao naknadno ipak uzimati proviziju za obavljene transakcije, ali mogao bi puno zarađivati od naplaćivanja oglasa na tim 'listama želja' svojih korisnika.

Nova aplikacija: Uskoro ćemo i poklone slati putem Facebooka

Naime, kada korisnici budu klikali na 'Want' tipke na raznim stranicama ti će se proizvodi nalaziti u kategoriji 'Collections' te će kompanije čiji su proizvodi na listama želja korisnika sigurno željeti platiti da se pored tih lista nalaze i reklame za proizvode koje korisnici žele.

Tako ako se na vašoj listi nalazi npr. mobilni telefon, neka bi kompanija, odnosno trgovina pored te liste mogla objaviti oglas kako imaju popust upravo za taj telefon kako bi na taj način privukli korisnike da ga kupe upravo u njihovoj trgovini. Također, korisnici Facebooka mogli bi 'napuniti' ovu listu prije rođendana i na taj način napomenuti svojim prijateljima što bi željeli kao poklon, a čak bi se i njihovim prijateljima mogli prikazivati oglasi vezani uz te poklone tako da ih odmah mogu i kupiti.

Opcija Collections na početku neće biti dostupna na svim tržištima te će je Facebook prvo predstaviti dijelu korisnika u SAD-u te bi s vremenom svi korisnici u ovoj zemlji trebali dobiti 'Want' tipku.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene