Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Shopping bye-bye

Nova aplikacija: Uskoro ćemo i poklone slati putem Facebooka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Je li slanje srca putem Facebook profila i službeno zastario izraz čestitke i privrženosti? Facebook sad ima potpuno drugačiju opciju za korisnike – prave poklone.

U Facebooku su odlučili omogućiti svojim članovima čestitanje rođendana, rođenja ili obilježavanje bilo kojeg za korisnika važnog događaja, aplikacijom pomoću koje se biraju pravi darovi na poklon.

Pročitajte i ovo Božićni duh na Rebru - 1 Pjevali se Zvončići VIDEO Božićni duh na Rebru, djeci s onkologije uz pjesmu podijelili poklone: “Iza ovih zidova je puno stresa i straha. Jako im znači” Slika nije dostupna POTROŠAČKA GROZNICA Koliko kanite potrošiti na božićne poklone? Dio građana već otkrio iznos i što im znači takva kupnja

>> Koliko vas društvene mreže ometaju na poslu?

Aplikacija se zove Facebook Gifts i kreirao ju je sam tim Facebooka. Osoba kojoj je upućen poklon iz kataloga, moći će ga prihvatiti dodavanjem adrese za njegovu dostavu, zamijeniti za drugi iste vrijednosti ili ga jednostavno odbiti. Usluga će, naravno, prvo biti dostupna u SAD-u i naplaćivati će se po standardnom cijenovniku.

U početku će se moći poklanjati samo plišane igračke, proizvodi Starbucks lanca te slatkiši, uključujući i kolače. Potom će se uvoditi brojne nove ponude, koje će korisnici, koji ih u obliku poklona šalju na adrese drugih korisnika, plaćati svojim internet ili kreditnim karticama. Plaćanje i transakcije će se obavljati trenutno ili nakon nekoliko dana, ovisno o uvjetima promocije i odluci Facebooka.

Inače, to nije prvi ovakav servis na Facebooku. Nedavno je počeo sa radom sustav Treater, koji na sličan način, ali putem aplikacije za mobitele, omogućava korisnicima razmjenu poklona, poput prave kave, kolača ili nekih drugih poslastica. Ta aplikacija dostupna je za iPhone i iPad, i trenutno radi samo u SAD-u.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene