Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Četiri otmičara ubijena

'Sprijateljili' se s dječakom na Facebooku pa ga oteli i tražili otkupninu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalci u Pakistanu napravili su lažni profil na Facebooku i sprijateljili se s jednim 13-godišnjakom kojeg su oteli i za njega zatražili otkupninu.

Brojni sigurnosni stručnjaci upozoravaju na velike opasnosti koje donosi upoznavanje na Facebooku i drugim društvenim mrežama te upozoravaju roditelje da pripaze na osobe s kojima se djeca dopisuju i druže na internetu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama Nestali dječak Émile Osam mjeseci potrage Novi trag u slučaju nestanka malog Émilea: "Intenzivno pretražujemo sve podatke i snimke"

Zbog ove fotografije na Facebooku prijeti mu 11 godina zatvora!

Koliko opasno može biti druženje s nepoznatim osobama na Facebooku na najgori je način saznao jedan 13-godišnjak iz Karachija u Pakistanu kojeg su prošlog tjedna oteli njegovi 'Facebook prijatelji'.

 Iz pakistanske policije objavili su kako su članovi jedne bande na Facebooku otvorili lažni profil putem kojeg su još prije nekoliko mjeseci kontaktirali ovog dječaka i s njim igrali online igre. Dječak se s vremenom zbližio s osobom za koju je mislio da stoji iza ovog profila te su se prošlog tjedna trebali naći i uživo, no umjesto vršnjaka koji voli online igre, dočekala ga je banda koja ga je otela.

Nakon otmice kontaktirali su njegove roditelje (otac mu je viši carinski dužnosnik) te su zahtijevali otkupninu od 500 tisuća dolara. Na BBC-u kažu kako su u Pakistanu otmice česta taktika s kojom se koriste kriminalci i militantne skupine, no napominju kako su rijetki slučajevi u kojima se koriste društvene mreže za kontaktiranje djece.

Na Facebooku prijetio da će ubiti najmanje 200 ljudi!

Roditelji su prijavili otmicu policiji koja je uspjeli locirati otmičare zahvaljujući informacijama s mobilnih telefona te su tijekom operacije spašavanja dječaka ubijena četiri otmičara.

Majka otetog dječaka upozorila je roditelje čija djeca koriste Zuckerbergovu društvenu mrežu da se ovakve situacije mogu dogoditi svima te im je poručila da zabrane djeci stvaranje novih prijateljstava na Facebooku jer nikad ne možete znati tko stoji iza profila nepoznatih osoba.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene