Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birani najbolji startupi

Završena SHIFT konferencija: Za najbolji startup odabran BabyWatch

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trodnevna konferencija SHIFT danas je službeno završila uz proglašenje pobjednika natjecanja SHIFT Challenge na kojem je za najbolji startup odabran BabyWatch.

Nakon tri dana prepunih predavanja i pitcheva startupa, splitska SHIFT konferencija danas je privedena kraju. Nakon iznimno bogatog programa i odličnih predavača iz raznih dijelova svijeta, SHIFT je dokazao svoju kvalitetu, sadržajno i organizacijski.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Druga godina Rasprodana SHIFT konferencija okupila 500-injak sudionika Slika nije dostupna Četiri cilindra s turbo punjačem i 245 KS Novi motorni dragulj iz BMW-a

O prvom neslužbenom danu i prvom službenom danu, detaljno smo pisali jučer, a danas mogu recenzirati dio dana s obzirom da sam većinu vremena proveo radeći intervjue sa startupima o kojima ćete imati prilike čitati u narednim danima.

Nakon odlične jučerašnje noćne zabave, na kojoj su se svi opustili uz čašicu pića, današnji dan otvorio je Eleftherios Diakomichalis, mladi i simpatični Grk koji radi u berlinskom SoundCloudu. Eleftherios je istaknuo neke vrlo zanimljive činjenice o servisu, među kojima valja izdvojiti kako se na SoundCloud svake minute uploada čak 10 sati audio zapisa. Kako bi brojke stavili u perspektivu, možemo za primjer uzeti YouTube koji prema posljednjim informacijama bilježi 100 sati novih videa svake minute.

Osim ovih podataka, svakako je potrebno spomenuti kako SoundCloud koristi oko 200 milijuna korisnika diljem svijeta, odnosno oko 8% korisnika interneta.

>> Rasprodana SHIFT konferencija okupila 500-injak sudionika

Nakon predavanja Eleftheriosa, 16 startupa koji su ušli u drugi krug, svim okupljenima predstavili su svoje projekte u 3 minute, nakon čega su odgovarali na pitanja žirija i samih sudionika. Osobno su me se dojmila tri projekta, austrijski Sportly — svojevrsna mobilna društvena mreža za sportaše koja povezuje zaljubljenike u isti sport. Primjerice, ako želite trčati, možete predložiti to svojim prijateljima s kojima se kasnije možete naći i zajedno trčati. Isto vrijedi za traženje partnera za tenis, odbojku, nogomet ili bilo koji drugi sport u kojem je potrebno okupiti nekoliko sudionika.

Nadalje, ListenApp je inovativna aplikacija mladog Dubrovčanina koja sumira aktualne vijesti u audio zapis, a koju možete slušati nekoliko puta dnevno, odnosno možete podesiti da vas najnovije vijesti probude, i preslušati ih još jednom tijekom dana. Vijesti su sažete u jednu minutu, a sakupljaju se preko algoritma koji su napravili kreatori aplikacije. ListenApp je dostupan za sve platforme a u samo nekoliko dana već je prikupio preko 5000 korisnika koji su preslušali skoro 10.000 kratkih vijesti. Pripremamo vam poveći intervju s mladim poduzetnicima koji stoje iza ove aplikacije, stoga nas pratite i dalje.

Treći i finalni startup je BabyWatch koji je i odnio nagradu za najbolji startup te samim time osvojio novčanu nagradu od 10.000 dolara. BabyWatch je aplikacija koja pomaže trudnicama da prate razvoj svog djeteta, pa tako pomoću prijenosnog ultrazvučnog uređaja 'Doppera' i aplikacije za smartphone mogu čuti otkucaji djeteta. BabyWatch je projekt koji je već testiran na nekolicini trudnica, a koje su pokazale vrlo dobar feedback. Također, BabyWatch je pokrenuo i kampanju na Indiegogo — servisu za prikupljanje sredstava od građana — gdje ima za cilj prikupiti 100.000 dolara.

Iako nisam imao prilike slušati ostatak predavanja, uspio sam nešto pratiti putem Twittera i Facebooka, te vidio kako je Mike Butcher iz TechCruncha također oduševio posjetitelje ovogodišnje SHIFT konferencije.

Na kraju, pričao sam s organizatorima koji su i više nego zadovoljni cijelom konferencijom pa mi je tako Ivan Burazin istkano sljedeće: “Iznimno smo zadovoljni odazivom i feedbackom koji smo dobili od sudionika. Sljedeće godine možete očekivati još bolju i veću konferenciju s mnogim zvučnim imenima iz svijeta tehnologije.”

Dakle, ne preostaje nam ništa drugo nego čekati iduću godinu i novu SHIFT konferenciju!

(Powered by ZIMO)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene