Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Cijena za nadogradnju

Windows 8 moći će se nabaviti već od 40 dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Do kraja siječnja 2013. godine korisnici računala koja rade na Windows XP, Vista i 7 operativnom sustavu za 40 dolara moći će nadograditi svoj sustav na Windows 8 Pro

Nova verzija Microsoftovog operativnog sustava na tržištu bi se trebala pojaviti tijekom listopada ove godine, a Microsoft je već sada objavio cijene po kojima će korisnici moći nadograditi svoje trenutne verzije Windowsa na Windows 8 Pro.

Oni koji su računalo s Windowsima kupili u proteklih mjesec dana (tj. od 2. lipnja), moći će nadograditi svoj operativni sustav za samo 15 dolara, dok će oni koji su svoja Windows računala kupili prije tog datuma morati platiti 40 dolara.

Nadogradnja će biti dostupna vlasnicima računala koja rade na verzijama Windows XP, Vista i 7, a na Microsoftovom blogu kažu da je postupak kupnje i instalacije iznimno jednostavan – Windows 8 Upgrade Assistant prvo će provjeriti da li se računalo može nadograditi na Windows 8 Pro verziju te će korisnike obavijestiti o svim detaljima vezanim uz kompatibilnost računala i aplikacija s novim Windowsima.

Microsoft prvi put prikazao Windows 8

Korisnici čija računala rade na Windows 7 moći će sačuvati sve postavke Windowsa, osobne datoteke i aplikacije, oni čija računala rade na Visti moći će sačuvati postavke Windowsa i datoteke, dok će korisnici koji nadograde Windows XP na posljednju verziju moći sačuvati samo osobne datoteke s računala.

Oni koji žele, mogu nadogradnju na Windows 8 Pro naručiti na DVD-u, što će platiti 69,99 dolara, a sve navedene cijene vrijede tijekom promotivnog perioda do 31. siječnja 2013. godine, nakon čega će nadogradnja vjerojatno biti skuplja.

Trenutno nije poznato koliko će nadogradnja na novu verziju Windowsa koštati u Hrvatskoj, a na Gadgeteriji se nadaju da bi ta cifra mogla iznositi oko 240 kn. Windows 8 operativni sustav donosi radikalne promjene u dizajnu u odnosu na prethodne verzije, u potpunosti je prilagođen ekranima osjetljivim na dodir te dolazi s trgovinom aplikacija.

Microsoft izdao Release Preview verziju Windows 8 OS-a

Hoćete li nadograditi svoj operativni sustav na Windows 8 ili ćete nastaviti koristiti verziju koja je sada instalirana na vašim računalima? 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene