Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Indijanske metode

VIDEO Pogledajte kako računala komuniciraju dimnim signalima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Početkom 20. stoljeća ljudi su tek dokučili kako komunicirati putem radio valova. Krajem prošlog stoljeća, svijet je bio prepun komunikacijskih vlaova svih vrsta. Instalacija koju možete vidjeti u priloženom videu na neobičan način dočarava svijet bežične komunikacije - putem dimnih kružića.

Niklas Isselburg i Jakob Kilian napravili su sustav Binary Talk, koji recimo poruku s jednog računala prenosi na drugo putem zvučnika koji puše dimne krugove kroz maglicu i šalje ih prema laserskoj mreži udaljenoj par metara dalje i koja je spojena na drugo računalo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Velik čovjek Nevjerojatan život Billa Gatesa Slika nije dostupna Nije zlonamjerno 90 MINUTA KAOSA U ZRAČNIM LUKAMA Nitko ne zna zašto je problem nastao

Svaki kompaktan dimni prsten mreža interpretira kao "1" u binarnom jeziku, a drugo računalo nakon toga binarne signale pretvara u puruku odaslanu s prvog računala, prenosi Wired.

Li-Fi kao konkurencija Wi-Fiju

Svrha instalacije je podsjetiti nas na golemu količinu bežične komunikacije na svakodnevnoj razini u svijetu pa zbog toga i njezin izrazito vizualan dio. Na taj način, putem samo jednog sustava, možemo zamisliti kako bi to bilo da ih na taj način istovremeno radi više stotina milijuna.

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene