Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novo svjetlo na incident

VIDEO Objavljene nove, dramatične snimke eksplozije NASA-ine rakete

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječ je o snimkama s kamera koje su postavljene kod mjesta lansiranja.

Pojavila se nova snimka eksplozije NASA-ine rakete Antares koja baca novo svijetlo na incident.

Pročitajte i ovo Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga Svjetla na nebu iznad Kalifornije Snimke iz Kalifornije VIDEO Misteriozna vatrena svjetlost snimljena na nebu: "Nisam mogla vjerovati svojim očima"

odsjetimo, raketa je eksplodirala nekoliko sekundi nakon lansiranja 28. listopada i pala natrag na Zemlju, a trebala je poslati svemirsku letjelicu Cygnus na Međunarodnu svemirsku postaju radi dostave potrepština. U nesreći je uništena oprema vrijedna više od 200 milijuna dolara.

Ovaj video zapravo je kompilacija snimaka sa više kamera na daljinsko upravljanje koje su postavljene kod mjesta lansiranja. Iako su kamere bile jako blizu mjesta pada rakete, materijal je preživio - i dao novi, spektakularni pogled na nesreću.

VIDEO Nosila hranu za ISS: Raketa eksplodirala par sekundi nakon lansiranja

'Lansiranje je izgledalo besprijekorno. Onda je iznenada ispuh postao jarkožut i mnogo svjetliji od uobičajenog. Tada smo znali da će stvari krenuti po krivu', ispričao je Elliot Severn, fotonovinar koji je za Zero-G News i StarTalk Radio pratio lansiranje, prenosi AmericaSpace.

'Vozilo je izgledalo kao da visi u zraku te je počelo gorjeti, bilo je to kao da gledate usporenu željezničku nesreću', dodao je. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene