Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz laba Boston Dynamicsa

VIDEO i FOTO Ovo je Točkica, budući čovjekov najbolji prijatelj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Boston Dynamics napravila je još jednog nevjerojatnog robotskog psa. manji je od svojih prethodnika, pokretljiviji i super stabilan, što su njegovi tvorci dokazali tako što su ga "šutirali" nogom dok se kreće.

Točkica (Spot) najnoviji je četveronožni robot tvrtke Boston Dynamics u vlasništvu Googlea i može izvesti svakojake manevre po doista zahtjevnom terenu, poput leda, stepenica te penjanja uzbrdo ili silaska nizbrdo.

Pročitajte i ovo Bolja Hrvatska - Gimanzijalac koji osvaja planinske vrhove - 3 Bolja Hrvatska Gimnazijalac Daniel osvaja vrhove planina, ali i - svijet robotike: "Nikad nije rekao 'ne mogu, neću, umoran sam'" Gazprom objavio pjesmu Širi se društvenim mrežama VIDEO Može li bizarnije? Objavljena pjesma u kojoj se prijeti Europi: "Zima će biti duga"

Obzirom da je robotika strahovito i strelovito napredovala posljednjih godina, izgledno je da kako bespilotne letjelice polako pronalaze svoje mjesto pod suncem u vojsci, tako će i ostali roboti vrlo izgledno postati vojnici budućnosti, prenosi Science Alert.

Točkica je rafinirana verzija ranijih modela BD-a WildCat i BigDog, koji je prikazan još 2013. godine. Točkica je međutim, lakši i okretniji, pogoni ga električni motor, ima četiri hidrauličke noge, a za navigaciju po terenu koristi senzor postavljen na mjesto "glave".

Pogledajte video.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene