Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sati rada urodili su plodom

Tim zagrebačkog fakulteta pobijedio na prestižnom natjecanju: Otkrili o kakvoj inovaciji je riječ

Aktualno Galerija Nagrađeni FER-ovci - 1 Nagrađeni FER-ovci - 1 Foto: DNEVNIK.hr Nagrađeni FER-ovci - 2 Nagrađeni FER-ovci - 2 Foto: DNEVNIK.hr Nagrađeni FER-ovci - 3 Nagrađeni FER-ovci - 3 Foto: DNEVNIK.hr +0 Nagrađeni FER-ovci - 4 Galerija 1/4 >>
Tim zagrebačkog FER-a pobijedio je u finalu prestižnog natjecanja u robotici održanog u Abu Dhabiju. U jakoj konkurenciji pobijedili su prestižne svjetske institucije. Nagradni fond natjecanja je 2,7 milijuna dolara, a pobjednici odnose većinu iznosa.

Jedna je inovacija vinula studente zagrebačkog FER-a na prvo mjesto prestižnog međunarodnog natjecanja u Abu Dhabiju.

"Primjena ovakvog sustava zamišljena od organizatora je bila u nekakvom ilegalnom ribolovu. Ako postoji neki brod koji ide u ribolov ili tamo gdje ne bi smio biti, onda bi se takav sustav mogao pustiti i autonomno ga dohvatiti za inspekciju", objasnila je voditeljica tima Barbara Arbanas Ferreira.

Pročitajte i ovo Sindikati - 3 "Poruka Vlade je da im nismo važni" U ponoć istječe rok! Učiteljica Gordana o koeficijentima: "Radim 42 godine, a u mirovinu ću otići kao najslabije plaćena među svim državnim i javnim službama"

Brodovi bez posade i letjelice bez pilota glavna su vodilja natjecanja, a sati rada u laboratoriju i brojna testiranja urodili su plodom.

"Na Jadranskom moru smo u različitim uvjetima uspjeli dobiti dosta dobre rezultate", rekao je FER-ovac Luka Mandić reporteru Dnevnika Nove TV Vanji Margetiću.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Reakcija na predsjednika "To je protuustavni napad": Vlada odgovorila Milanoviću, tvrde da Plenković nije mogao tražiti provjeru Turudića

Uspjehom znanstvenika zadovoljan je i dekan Vedran Bilas.

"Za nas je jako bitno da su oni tu, da će ostati u Hrvatskoj i da će i tu disciplinu kojom se bave, ali i sveučilišnu nastavu, razvijati u Hrvatskoj", napomenuo je.

Na ovom prestižnom natjecanju nagradni fond iznosi 2,7 milijuna dolara, a pobjednik bi trebao dobiti većinu tog iznosa.

Više o ovoj priči možete pogledati u prilogu na vrhu članka.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene