Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova taktika

Policija u lovu na pirate: Stavljaju oglase na piratske stranice!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija želi piratskim stranicama uzeti zaradu od oglašavanja te se, umjesto oglasa od kojih zarađuju, na takvim stranicama sada prikazuju upozorenja policije

Britanska policija i udruženja glazbenika i filmaša već dugo vremena pokušavaju pronaći učinkovit način za smanjenje piratstva te su tijekom proteklih godina blokirali pristup Pirate Bayu i ugasili još neke poznate piratske stranice, a nedavno su počeli s primjenom nove taktike – 'oglašavanjem' na piratskim stranicama.

Pročitajte i ovo Gužve zbog radnih dozvola Organizacija rada Danima se stvaraju velike gužve: Spavaju pred policijom, a svi žele samo jedno Požar kod Šibenika Radi se na dogašavanju Požar kod Šibenika pod kontrolom vatrogasaca: "Izgorjela je površina od oko 450 hektara"

Zbog dijeljenja JEDNOG filma na internetu kažnjen sa 650 tisuća dolara!

Njihov cilj je spriječiti zaradu novca vlasnika stranica putem kojih se može skinuti piratski sadržaj i to na način da se, umjesto klasičnih oglasa koji se objavljuju na takvim stranicama, korisnicima prikazuju poruke poput 'Ova stranica je prijavljena policiji. Molim vas zatvorite ovu stranicu' koje bi trebale upozoriti, a vjerojatno i uplašiti posjetitelje takvih stranica.

U jedinici britanske policije za zaštitu intelektualnog vlasništva (PIPCU) vjeruju da će, ako piratske stranice prestanu zarađivati od oglašavanja, njihovi vlasnici s vremenom ugasiti takve stranice jer na njima više neće moći zarađivati. Inače, u nekim slučajevima oglašivači sami postavljaju oglase na takve stranice zbog njihove visoke posjećenosti, no često veliki broj oglašivača uopće nije svjestan da se njihovi oglasi tamo prikazuju jer su za takve oglase zadužene agencije.

Na Cnetu napominju kako bi izbjegli povezivanje njihovog imena i oglašavanje na mjestima povezanim s ilegalnom aktivnošću, dio oglašivača (a od nedavno i PIPCU) koristi usluge kompanije Project Sunblock koja provjerava sadržaj internetskih stranica prije postavljanja oglasa. Kada udruge za zaštitu intelektualnog vlasništva, diskografi ili filmski studiji prijave određenu stranicu zbog piratstva, policija prvo analizira sadržaj na toj stranici i ako se na njoj zaista krše autorska prava, oni će kontaktirati vlasnike te stranice i upozoriti ih na kršenje zakona.

Piratske stranice godišnje zarade i do 6 milijuna dolara!

Ako to ne upali, onda će se policija okrenuti oglašavanju na takvim stranicama na kojima će zamijeniti njihove (plaćene) oglase sa svojim 'oglasima', odnosno upozorenjima korisnicima kako je riječ o stranici koja je pod policijskom istragom pri čemu policija, odnosno porezni obveznici za takve oglase neće morati platiti niti funte.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene