Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spas posrnulog diva

Transfer godine: Najmoćnija žena Googlea prešla na Yahoo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon trinaest godina rada za najljućeg konkurenta, Marissa Mayer prelazi u Yahoo kako bi restrukturirala kompaniju.

Marissa Mayer, 37-godišnja bivša top menadžerica Google-a postala je nova izvršna direktorica Yahoo-a i to nakon što je kompanija već dva puta ove godine mijenjala ljude na toj funkciji, piše Huffington post.

Pročitajte i ovo Ilustracija Potraga za majkom Šok na školskom dvorištu: Pronađena tek rođena beba, pothlađena i jedva živa Kelsey Hatcher MEDICINSKI FENOMEN Žena s dvije maternice rodila dvaput u dva dana: Ovo se događa jednom u 50 milijuna slučajeva

Mayer je posljednjih trinaest godina obavljala dužnost top menadžera u Google-u gdje je odigrala instrumentalnu ulogu u razvoju ključnih usluga poput pretraživanja, Gmaila, Google Images, Google News te Google Mapsa i lokacijskih usluga koje su bile oštra konkurencija Yahoo-u.

>> Upoznajte najmoćniju ženu u Googleu!

Yahoo se okrenuo svojoj dugogodišnjoj suparnici od koje očekuje da se uhvati u koštac s problemima koji su ih zatekli u posljednje. 37-godišnja Mayer će imati pune ruke posla sudeći prema željama Yahooa koji smatra kako Internet može biti mjesto novih inovacija, a ne samo puka online stanica koju ljudi koriste kako bi pričitali članak ili pogledali video, a od nje se očekuje i da restrukturira kompaniju što je pokušalo nekoliko menadžera prije nje.

Nakon što je kompanija u travnju otpustila oko 2.000 zaposlenika, analitičari su ovaj potez Yahoo-a ocijenili kao izvrstan, a zabilježen je i lagani rast vrijednosti dionica kompanije za 2 posto. 'Mayer je u stanju privući nove kvalitetne inženjerske talente na Yahoo, a mislimo da će to biti potrebno nakon nekoliko godina strateškog vodstva kompanije', kazao je analitičar Doug Anmuth.

>> Suradnja Facebooka i Yahooa!

Mayer će dužnost preuzeti odmah, a službeno predstavljanje se očekuje tijekom ovog tjedna na objavi financijski rezultata kompanije za protekli kvartal. ' Za mene je rad zabava, a zabava rad. Vrlo sam uzbuđena zbog velikih izazova koji me ovdje očekuju i jedva čekam da počnem raditi na njima', kazala je Mayer.

No, to nije jedina velika vijest, naime, odmah nakon objave prelaska u Yahoo, Mayer je objavila i kako je trudna te kako nosi dječaka koji se treba roditi u listopadu. Istaknula je kako su u Yahoo-u znali za njezinu trudnoću i da to nije bio problem za upravu tvrtke.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na
Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene