Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SmartWatch 2

Sony predstavio pametni sat i veliki Xperia Z Ultra phablet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ove i sljedeće godine očekujemo predstavljanje nekoliko modela pametnih satova najvećih mobilnih kompanija, a svoj adut na ovom tržištu prvi je predstavio Sony

Mnogi analitičari vjeruju da će sljedeća velika stvar na tehnološkom tržištu biti pametni satovi koji će se povezivati s mobilnim uređajima te će se na njima prikazivati najbitnije informacije s pametnih telefona i tableta. Iako se najviše piše o nadolazećim satovima Applea, Samusnga i Googlea, Sony ove uređaje u ponudi ima već neko vrijeme, a jučer je ova kompanija predstavila i novi model pametnog sata – SmartWatch 2.

Nosiva tehnologija: Najveći tehnološki trend budućnosti!

Ovaj uređaj ima ekran dijagonale 1,6 inča rezolucije 220x176 piksela i napravljen je od aluminija i plastike te će se putem Bluetootha moći povezivati s tabletima i pametnim telefonima koji rade na Androidu, verzijama 4.0 i novijima, no neće se moći povezati s Appleovim telefonima i tabletima. SmartWatch 2 kompatibilan je s brojnim najpopularnijim servisima te će se na njemu prikazivati različite obavijesti – od SMS poruka i poziva pa do Facebooka, Twittera i Gmaila, a putem njega moći će se upravljati i glazbom na telefonu, pregledavati vremenska prognoza, kontakti iz adresara i slično.

akođer, ovaj će se sat moći koristiti i kao okidač za kameru na telefonu, a na Digital Trendsu kažu da možemo očekivati da će se s vremenom na Googleu Play pojaviti brojne aplikacije koje će donijeti nove opcije i mogućnosti ovom satu. Baterija SmartWatha trebala bi izdržati šest dana ako ga se malo koristi, odnosno četiri dana uz prosječno korištenje, a iz Sonyja još nisu objavili cijenu svog sata kojeg na tržištu očekujemo tijekom rujna.

Osim pametnog sata, Sony je jučer predstavio i jedan od najvećih phableta na tržištu – Xperia Z Ultra čija dijagonala ekran iznosi čak 6,4 inča (uz Full HD rezoluciju), a tanak je samo 6,5mm.

Dolaze pametni satovi!

Ovaj telefon radi na snažnom 2,2GHz četverojezgrenom procesoru (za kojeg u Sonyju kažu da je najbrži na svijetu), ima 16GB memorije koja se može proširiti s memorijskim karticama kapaciteta do 64GB, 8MP kameru, snažnu bateriju i podršku za LTE, a treba izdvojiti i da je ovaj model vodootporan i otporan na prašinu.

Tržišni analitičari vjeruju da u budućnosti možemo očekivati sve veću potražnju za ovakvim phabletima, odnosno hibridima između pametnih telefona i tableta te u sljedećih nekoliko mjeseci možemo očekivati nove phablete iz Samsunga, HTC-a, Nokije i drugih kompanija.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene