Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Surface Pro 3

Savršena kombinacija tableta i laptopa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Microsoftov Surface Pro 3 ima još veći ekran i snažniji procesor te se čini idealnim hibridom između tableta i klasičnog prijenosnog računala

Predstavljanjem iPada i brojnih tableta koji rade na Androidu uvelike e promijenilo tržište prijenosnih računala jer je veliki broj ljudi, umjesto klasičnih laptopa, počeo kupovati tablete. Ovo je utjecalo na smanjenje potražnje za klasičnim prijenosnicima, a s vremenom su brojne kompanije (među prvima Asus) počele eksperimentirati s hibridnim računalima koja bi se trebala koristiti i kao tableti i kao prijenosna računala.

Microsoft u lovu na Apple: Predstavili Windows 8 tablete!

Microsoft je svoj prvi tablet Surface predstavio sredinom 2012. godine te su u ovoj kompaniji vjerovali da bi, zahvaljujući dodatnoj tipkovnici koja se mogla povezati s tabletom te Windowsima prilagođenim ekranima osjetljivim na dodir, upravo njihov uređaj mogao osvojiti korisnike i dati im 'najbolje od oba svijeta'. No, prvi model Surfacea nije se pokazao previše popularan te su tržištem i dalje vladali iPad i Androidi – Microsoft je prošle godine poboljšao ovaj model, a jučer su predstavili Surface Pro 3.

Iako su mnogi novinari i analitičari vjerovali kako će ova kompanija, u skladu s trendovima na tržištu, predstaviti manji model tableta, Microsoft je sve iznenadio jer Surface Pro 3 ima još veći ekran dijagonale 12 inča (rezolucije 2160 x 1440 piksela), ali je u odnosu na prethodnike tanji i još brži te će se s njima također moći povezati (poboljšana) tipkovnica. Ovaj model isporučivat će se s Intelovim procesorima (od Core i3 do snažnih Core i7) i stylusom te na The Vergeu kažu kako on pruža vjerojatno 'najbolje iskustvo pisanja po ekranima tableta do sada'.

Microsoft u ofenzivi: Pogledajte što pripremaju

Novi model Microsoftovog tableta radi na posljednjoj verziji Windows 8 operativnog sustava, dok će cijena samog uređaja ovisiti o konfiguraciji pojedinog modela. Cijena osnovnog modela koji radi na Core i3 procesoru iznosi 799 dolara, a korisnici će moći odabrati i između 64 i 512GB prostora za pohranu podataka, odnosno između 4 i 8GB RAM-a.

Prvi dojmovi većine novinara koji su isprobali novi Surface su pozitivni te bi ovaj tablet, zahvaljujući većem ekranu, snažnim procesorima i poboljšanoj tipkovnici, mnogima zaista mogao zamijeniti klasična prijenosna računala.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene