Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tablet i telefon!

Samsung predstavio konkurenta iPadu mini – Galaxy Note 8.0!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samsung je predstavio novi mobilni uređaj iz Note serije za kojeg u ovoj kompaniji kažu da donosi najbolje od dva svijeta – telefona i tableta

Dan prije službenog početka Mobile World Congressa neke su kompanije predstavile nove modele pametnih telefona i tableta, a vjerojatno najzanimljiviji jučer predstavljen uređaj jest Samsungov Galaxy Note 8.0.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi iPadovi i Macovi Apple predstavlja nove proizvode: Evo što možemo očekivati Slika nije dostupna Poznat datum Evo kada stižu novi iPadovi

Riječ je o tabletu koji ima ekran dijagonale osam inča (rezolucije 1280x800 piksela) koji se može koristiti i kao telefon tako da je riječ o vjerojatno najvećem smartphoneu na tržištu, a u Samsungu kažu da Note 8.0 donosi ono 'najbolje od ova dva svijeta'.

Samsung prodao sto milijuna pametnih telefona iz Galaxy S serije!

Novi Note tablet radi na 1,6GHz četverojezgrenom procesoru i 2GB RAM-a, ima 5MP kameru i 32, odnosno 64GB prostora za pohranu podataka (koji se mogu dodatno povećati memorijskim karticama), a radi na 4.1.2 Jelly Bean verziji Androida.

Osim jakog hardvera, ovaj tablet dolazi i sa zanimljivim softverskim inovacijama koje smo već vidjeli i na ostalim Samsungovim modelima iz Note serije te se i ovaj model isporučuje sa S-Pen olovkom s kojom se može upravljati nekim aplikacijama i bez dodirivanja samog ekrana. Dovoljno je samo postaviti S-Pen iznad određene aplikacije kako bi pokrenuli neku akciju – npr. ako je stavite iznad neke kategorije na Flipboardu ona će se povećati te će se prikazati svi naslovi iz te kategorije.

Note 8.0 dolazi i s opcijom pregledavanja dvije aplikacije u isto vrijeme, zatim s 'Reader' opcijom koja optimizira prikaz na ekranu za čitanje e-knjiga, a ovaj će se tablet moći koristiti i kao daljinski upravljač.

Samsung priprema najveći smartphone!

Točan datum dolaska na tržište ovog uređaja još nije poznat (to će biti negdje tijekom drugog kvartala), a iz Samsunga još nisu objavili cijenu po kojoj će se prodavati.

Na stranici BGR.com kažu kako Samsung s novim modelom Note tableta napada tržište kojim vlada Apple sa svojim iPadom mini, a prema nekim posljednjim glasinama, Apple već priprema nasljednika svog manjeg tableta koji bi, osim jačeg hardvera, trebao imati i ekran retina rezolucije.

Osim predstavljanja novog Notea, Samsung je na MWC-u potvrdio i datum predstavljanja Galaxyja S4 – to će biti 14. ožujka na konferenciji koju će održati u New Yorku.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene