Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Jako skupi ručak

Ručak s njim koštat će vas 330 tisuća dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na humanitarnoj aukciji nepoznata je osoba platila 330 tisuća dolara za ručak sa šefom Applea Timom Cookom

Appleov izvršni direktor Tim Cook prošle je godine sudjelovao na humanitarnoj aukciji na internetskoj stranici CharityBuzz te je nepoznata osoba platila više od 600 tisuća dolara kako bi s njim popila kavu u sjedištu Applea. Naravno, taj novac nije dobio Cook ili Apple, već je uplaćen u humanitarne svrhe, a Cook je u istoj aukciji sudjelovao i ove godine.

Pročitajte i ovo Hedonizam na kotačima - 2 Trodnevno okupljanje Karavana teška gotovo deset milijuna eura: Hedonistički obilazak Hrvatske u luksuznim automobilima Čašćenje splitskih političara - 4 2450 eura Splitski političari dobro se počastili na račun građana: "Sjednica je bila duga"

Umjesto kave, na CharityBuzzu ove je godine ponuđen ručak s Appleovim šefom u sjedištu kompanije, ali ljubitelji Applea i Tima Cooka ove su godine bili nešto skromniji sa svojim ponudama te je pobjednik aukcije ponudio 330 tisuća dolara za druženje s Cookom. Ovaj će novac biti uplaćen centru za pravdu i ljudska prava Robert F Kennedy, a iz CharityBuzza nisu htjeli otkriti identitet osobe koja je platila novac.

Za kavu s Timom Cookom platio više od 600 tisuća dolara!

Na BBC-u kažu kako, iako je riječ o puno manjoj svoti u odnosu na onu koja je za kavu s Timom Cookom uplaćena prošle godine, šef Applea i dalje odlično kotira među konkurencijom i ostalim direktorima koji sudjeluju na ovakvim aukcijama.

Tako je za sličan ručak u humanitarnoj akciji s bivšim predsjednikom Federalnih rezervi Benom Bernankeom nepoznata osoba platila 'samo' 70 tisuća dolara, a još je u tijeku aukcija za kavu sa šefom AOL-a Timom Armstrongom koja uključuje i posjet uredima Huffington Posta i intervju te do sada nitko nije pokazao interes za kavu i druženje s njim.

Jedna od prvih osoba koja je popularizirala ovakve humanitarne aukcije jest Warren Buffet – za ručak s njim 2012. godine plaćeno je čak 3,5 milijuna dolara, dok je prošle godine ta svota bila malo skromnija (malo više od milijun dolara).  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene