Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa kava

Za kavu s Timom Cookom platio više od 600 tisuća dolara!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepoznata je osoba na humanitarnoj aukciji platila više od 610 tisuća dolara za kavu s Appleovim izvršnim direktorom

Koliko bi novca platili za kavu s nekim od vaših idola i životnih/poslovnih uzora? Ako vam je uzor Tim Cook, onda morate pripremiti više od tri milijuna kuna jer toliko košta razgovor uz kavu s Appelovim izvršnim direktorom. Naime, putem jedne internetske stranice, a u sklopu humanitarne akcije, prije malo više od tri tjedna otvorena je aukcija za susret s Timom Cookom te je početna cijena za razgovor i kavu iznosila 50 tisuća dolara.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 45 novih vozila Hong Kong pustio u promet prve električne taksije Slika nije dostupna 'Velika' promjena na vrhu Nećete vjerovati tko je Carlosa Slima zbacio s trona najbogatijih ljudi

'Čovjek koji točno zna što radi': Upoznajte svijet nasljednika Stevea Jobsa

Tijekom tog razdoblja zabilježeno je 86 ponuda, a posljednja ponuda u visini od 610 tisuća dolara zaprimljena je nedugo prije završetka aukcije – ova će nepoznata osoba, osim cifre koja će se uplatiti u humanitarne svrhe, morati platiti i put i smještaj u Cupertino, gdje se nalazi Appleovo središte, a na upoznavanje i kavu s Cookom u trajanju između pola sata i sat moći će povesti i još jednu osobu.

Zanimljivo je da su se za susret s Cookom natjecale i brojne kompanije koje surađuju s Appleom, odnosno one koje žele surađivati s ovom kompanijom te su taj susret vjerojatno htjele iskoristiti kako bi dogovorili uvjete suradnje. Osoba koja je na kraju platila najviše novca (identitet nije poznat) prije posjeta Appleovom sjedištu morat će proći sigurnosne provjere i potpisati poseban ugovor o tajnosti – što i ne čudi s obzirom na to koliko opreza ova kompanija posvećuje sigurnosti, a također neće moći tvitati uživo tijekom sastanka s Cookom.

Appleov problem: Tim Cook je ljubazan i predobar!

Na CNN-u kažu da je, nakon posjete 'zloglasnim' tvornicama u Kini u kojima se proizvode Appleova računala, telefoni i tableti, ovo još jedan potez koji pokazuje otvorenost Tima Cooka koji se po tome razlikuje od Stevea Jobsa.

Na ovoj stranici napominju i da, iako je 610 tisuća dolara velik novac, to je ipak sitna svota u odnosu na cifru koja je plaćena za ručak s Warrenom Buffettom jer je nepoznata je osoba za susret i ručak s vjerojatno najpoznatijim investitorom prošle godine platila nevjerojatnih 3,4 milijuna dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene