Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evo što fotografija zaista prikazuje!

Riješen slučaj 'ubojstva s Google Eartha'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na slici s Google Eartha ne nalazi se prikaz ubojstva i trag krvi, već se na njoj nalazi zaigrani pas koji je ostavio trag nakon što je izašao iz mora i njegovi vlasnici.

Prošlog tjedna internetom se proširila slika s Google Eartha na kojoj je, smatrali su mnogi, snimljeno – ubojstvo. Naime, na (poprilično mutnoj) fotografiji prikazan je mol na kojem se nalaze dvije osobe za koje se čini da stoje pored leša kojeg su vukli cijelim molom kako bi ga bacili u more i koji je ostavio veliki krvavi trag.

Pročitajte i ovo Jill Dando Tko je na snimci? Novi trag u ubojstvu omiljene britanske voditeljice: Sumnjaju da joj je presudio poznati srpski zločinac Hitna pomoć Jedna osoba privedena Strava u Slavoniji: U centru grada pronađeno tijelo, sumnja se na ubojstvo

No, korisnici Reddita dali su se na posao kako bi otkrili što se uistinu nalazi na ovoj fotografiji te su saznali da se na molu ne nalazi nikakav leš, nego pas (naknadno se saznalo da se zove Rama) koji je izašao iz mora, a ono što su mnogi smatrali krvavim tragom jest samo trag koji je ostavio pas nakon što je izašao iz mora.

Google Earth snimio ubojstvo u nizozemskom gradu?

Ovaj je 'misterij' otkriven nakon što je jedan korisnik Reddita uspio još više približiti spornu fotografiju koja mu je otkrila da se nije dogodilo nikakvo ubojstvo, već tako približena fotografija jasno pokazuje da se na rubu mola nalazi jedna osoba, a pored nje se nalazi još jedan osoba koja se sagnula te pas koji leži na molu.

Na Daily Mailu kažu da se vlasnica ovog psa iznenadila kada je na internetu vidjela ovu sliku jer je pročitala da mnogi sumnjaju da se na tom molu dogodilo ubojstvo, a slika u biti prikazuje nju i prijatelja kako se igraju s Ramom koji se, rekla je novinarima, voli kupati pa često skače s mola, prepliva do mostića na kojem se popne na kopno i ponovno otrči do ruba mola i skoči u more – na ovaj je način nastao 'krvavi trag na molu'.

'Smiješno je kako su svi mislili da je riječ o ubojstvu', rekla je novinarima i dodala kako je njen pas zbog ovog slučaja sada poznat u cijelom svijetu. Zanimljivo je da su, prema pisanju jednog korisnika Reddita koji živi u blizini tog mola, on i njegov prijatelj prije desetak dana čak obavijestili policiju o ovom navodnom zločinu.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene