Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pitajte što vas zanima!

Ponovno udar na privatnost: Ovo je potpuno novi nivo uhođenja na Facebooku!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekim korisnicima Facebooka dostupna je opcija koja omogućuje da druge osobe na ovoj mreži direktno upitaju kakav im je status veze, obrazovanje i slično

Mark Zuckerberg konstantno nadograđuje Facebook s nekim novim mogućnostima i opcijama – jedna od tih novih opcija koja je posljednjih mjeseci postala dostupna korisnicima jest slanje upita o podacima iz profila koji nisu ispunjeni.

Tako se pored tih neispunjenih informacija poput npr. rodnog grada ili edukacije pojavila oznaka 'pitaj', a ova se oznaka proteklih dana nekim korisnicima pojavila i kod kategorije statusa veze tako da oni mogu direktno upitati svoje prijatelje koji to do sada nisu objavili na Facebooku jesu li u vezi ili su slobodni. 'Ovo je potpuno novi nivo uhođenja na Facebooku', komentirali su ovu opciju na The Telegraphu te smatraju da ljudi na Facebooku sigurno imaju razloge zbog kojih nisu objavili te informacije te nije potrebno da im se direktno postavljaju upiti oko toga.

Zastrašujuća istina: 'Mi nismo osobe, mi smo samo gomila podataka'

Osim što korisnici odgovor na ovo pitanje mogu poslati samo osobi koja im je postavila pitanje, oni ga mogu poslati i svim prijateljima. Opcija upita o statusu veze trenutno je dostupna većini korisnika ove društvene mreže u SAD-u, a tijekom sljedećih tjedna mogla bi postati dostupna u Velikoj Britaniji i korisnicima drugih (europskih) zemalja.

Neki novinari opcije slanje upita o statusima veze i ostalim osobnim informacijama o korisnicima smatraju novim Zuckerbergovim udarom na privatnost jer se stvara određeni pritisak na ljude da prisilno dijele neke osobne podatke o svojim životima koje ne žele dijeliti.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene