Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomahnitali zombiji

VIDEO Pogledajte kako je Nokia ismijala korisnike iPhonea!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U reklami za Lumiju 925 Nokia je ismijala korisnike Appleovih telefona prikazavši ih kao pomahnitale zombije.

Tijekom prošlog desetljeća Apple je snimio brojne reklame u kojima su ismijavali Microsoft prikazujući njihove korisnike kao uredske dosadnjakoviće, dok su vlasnici Appleovih računala prikazani kao cool mlade osobe. Situacija se s vremenom promijenila pa su u posljednje vrijeme Apple, odnosno Appleovi korisnici ti koje druge kompanije ismijavaju, pri čemu je najdalje u tome otišao Samsung koji je snimio seriju reklama u kojima su ismijali Appleovce koji čekaju danima i satima ispred trgovinama kako bi kupili telefon s opcijama koje Samsungovi uređaji odavno imaju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZBOG PRODORA DELTA-SOJA VIDEO Uznemirujuća vladina reklama u kojoj se djevojka bori za zrak razljutila mnoge: "Zastrašivanje mladih neće nikoga potaknuti na cijepljenje" Volkswagen, ilustracija (Foto: AFP) Brojne negativne reakcije Volkswagen se ispričao zbog rasističke reklame za Golf: "Stidimo se, ne možemo objasniti kako je do toga došlo..."

Promjene na mobilnom tržištu

Krajem prošlog tjedna Nokia je objavila novu reklamu za svoj model Lumia 925 u kojoj je i ova kompanija ismijala korisnike Appleovih telefona prikazavši ih kao 'pomahnitale zombije'. U ovoj reklami ekipa iz finske kompanije htjela je naglasiti kvalitetu kamere novog Lumia modela koji dolazi s naprednom tehnologijom stabilizacije kamere s kojom se mogu snimati kvalitetne fotografije u uvjetima slabog osvjetljenja i bez uporabe bljeskalice.

S obzirom da niti jedan model iPhonea nema takvu tehnologiju, korisnici ovih telefona u uvjetima slabog osvjetljenja moraju koristiti bljeskalice te slike često izgledaju preeksponirane, a ljudi na njima imaju crvene oči. Na Mashableu kažu da su upravo na takav način prikazani korisnici iPhonea u ovom videu – izgledaju poput pomahnitalih blijedih zombija s crvenim očima.

Na kraju reklame pojavi se natpis kako Lumia 925 omogućava najbolje fotografije bez obzira na osvjetljenje – čak i bez bljeskalice. Zanimljivo je da u reklami Lumia 925 prikazana samo nekoliko sekundi, a ne prikazuju se niti fotografske sposobnosti ovog uređaja te je cijela reklama usmjerena na zombije i lošu kvalitetu fotografija snimljenih s iPhoneom.

Nokia ranije nije imala previše sreće s reklamama za svoje Lumia modele jer je u reklami u kojoj su prikazali mogućnosti snimanja sa stabilizacijom modela Lumia 920, u jednom trenutku u odsjaju na kamionu vidljivo da je taj video, za koji su tvrdili da je snimljen s njihovim telefonom, cijelo vrijeme sniman s profesionalnom kamerom.

'Mobilni ratovi': Predstavljeni novi konkurenti Galaxyju i iPhoneu!

Inače, Lumia 925 posljednji je Nokijin telefon s kojim žele konkurirati iPhoneu, Galaxy modelima, HTC-ovom One telefonu i drugim top modelima te on ima 4,5 inčni ekran i 8,7MP kameru. Za ljubitelje fotografije ova kompanija priprema i smartphone EOS koji bi trebao imati senzor rezolucije čak 41MP (vjerojatno i brojne napredne mogućnosti fotografiranja) te njegovo pojavljivanje na tržištu očekujemo tijekom srpnja. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene