Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Što će tek biti kad napuni 18!

Poduzetnik, investitor, izvršni direktor i milijunaš! A tek mu je 15 godina…

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki tinejdžer s 13 je godina osnovao kompaniju koja nakon dvije godine vrijedi 3,5 milijuna dolara, a ima i velike planove za budućnost

Jaylen Bledsoe američki je poduzetnik, investitor i IT konzultant koji je prije manje od dvije godine pokrenuo kompaniju Bledsoe Technologies za web i grafički dizajn i IT konzalting te je njena vrijednost danas narasla na 3,5 milijuna dolara, a broj radnika koji rade ili surađuju s njegovom kompanijom narastao je sa samo dva na čak 150.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što je bitno? Tko može postati poduzetnikom? Slika nije dostupna 'Na jednu dozvolu čeka se tri godine' Poduzetnici: U Hrvatskoj vlada antipoduzetnička klima!

Njegova priča se vjerojatno ne bi previše razlikovala od ostalih uspješnih američkih poduzetnika da Bledsoe nije 15-godišnji srednjoškolac koji je u poduzetničke godine ušao sa samo 13 godina, a njegova kompanija danas surađuje s divovima poput Microsofta i Lenova.

S 20 godina postao uspješan poduzetnik - otkrio kako je uspio!

Na Huffington Postu kažu da je, osim kao poduzetnik čija kompanija danas vrijedi nekoliko milijuna dolara, Bledsoe aktivan i u raznim školskim organizacijama te je predsjednik školskog vijeća i izvršni tehnički direktor St. Louis Volunteena, programa koji potiče tinejdžere na volontiranje. 'Preuzmite rizik', jedan je od savjeta koji je on slijedio tijekom svoje poduzetničke karijere te svim ostalim početnicima u poduzetništvu, pogotovo tinejdžerima, savjetuje isto. Kaže da, kada ste maloljetnik, ništa vas ne može obeshrabriti te nakon neuspjeha uvijek možete ponovno 'stati na noge' i krenuti naprijed.

Što se budućnosti tiče, Jaylen Bledsoe nakon završetka srednje škole planira ići na Harvard, a trenutno ima i velike planove za Bledsoe Technologies. Tako trenutno surađuje s nekoliko hotela s kojima radi na 'check in mobile' projektu koji bi trebao omogućiti prijavu u hotele direktno s pametnih telefona te bi, umjesto klasičnih hotelskih ključeva, odnosno kartica, gosti u sobe ulazili koristeći svoje mobilne uređaje.

S obzirom na znanje i ambicije ovog mladića, vjerojatno ćemo o njemu i njegovim projektima još puno toga čitati tijekom sljedećih godina.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene