Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A radila u Burger Kingu

Počinje 'revolucija ljepote': Ona će promijeniti kozmetičku industriju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kozmetička industrija zarađuje veliki novac na brojnim sra****', smatra Grace Choi koja razvija tehnologiju za printanje šminke na 3D printerima

Prije nekoliko mjeseci Grace Choi na TechCrunch Disrupt konferenciji predstavila je zanimljivi proizvod koji bi mogao u potpunosti promijeniti industriju tešku 55 milijardi dolara – 3D printer Mink koji bi svakome trebao omogućiti jednostavno printanje šminke. Sve što je potrebno za printanje vlastite šminke je slika s interneta, alat poput Photoshopa te Mink printer koji se povezuje s računalom i putem kojeg se na bezbojne kreme printa željena boja. Iako nije pobijedila na ovom natjecanju, njen je proizvod privukao veliku pažnju, a ona sada želi približiti 3D printanje šminke svima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Mikroplastika na udaru Odzvonilo šljokicama u kozmetici i raznim sjajilima: Trgovci spremaju akcijske prodaje Slika nije dostupna Može od toga umrijeti VIDEO Bizarna ovisnost: Jede šminku jer je to čini lijepom iznutra

U razgovoru s novinarima Business Insidera Choi je rekla kako je njen otac, nakon što je u SAD stigao iz Koreje, otvorio malu trgovinu voćem i povrćem te je već od njega puno naučila oko poduzetništva i pregovaranja. Kao sljedeći veliki korak koji joj je pomogao u karijeri spomenula je zaposlenje kao asistentica profesora Martina Princea s Cornell sveučilišta u New Yorku – ovaj izumitelj i fizičar brzo joj je postao mentor te je ona radila na brojnim projektima i iz prve ruke učila od fizičara iz laboratorija.

Ovo je prvi ISPRINTANI dvorac na svijetu!

Kako je sve više zanimalo poduzetništvo, ona je na Home Shopping Networku tražila inspiraciju za neke ideje te je primijetila da je glavna kategorija na stranica HSN-a nakit – ogrlice, narukvice, naušnice i slično. Njen prvi proizvod bio je 3-u-1 ogrlica koja se, zahvaljujući magnetskim kopčama, jednostavnim rastavljanjem i povezivanjem magneta mogla pretvoriti u narukvicu ili u naušnice. Iako je njena 'konvertibilna ogrlica' bila odličan proizvod, ona nije željela nastaviti s nakitom te je upisala poslovnu školu na Harvardu gdje je i dobila ideju za svoj prvi kozmetički proizvod inspiriran kineskom popularnom kozmetičkom linijom BB Cream na temelju koje je napravila i prvu vlastitu kremu 'Grace Choi Porcelain Skin BB Cream'.

Grace Choi nije bila zadovoljna izborom šminke za Azijatkinje – nje mogla pronaći kozmetičke proizvode koji bi odgovarale tonu njene kože te je odlučila unijeti promjene na ovo tržište. Ipak, nakon što je završila školu na Harvardu, prvo je neko vrijeme radila u Burger Kingu, no nakon samo tri mjeseca odustala je od tog posla i posvetila se inovacijama u kozmetičkoj industriji.

Još dok je sama pokušavala napraviti kozmetičke proizvode i kada je upoznala proces proizvodnje, zaključila je kako on prilično neučinkovit te je odlučila napraviti nešto 'značajno i utjecajno' u industriji ljepote – počela je tražiti načine na koji može smanjiti cijenu šminke.

Naime, shvatila je da kozmetičke kompanije najviše zarađuju na bojama koje koriste u svojim formulama te je pokušala pronaći način na koji bi ljudi, koristeći kućne printere, mogli sami zamiješati boje koje žele te ih onda nanijeti na bijelu, odnosno bezbojnu kremu ili hidratantnu kremu i koristiti ih kao klasičnu šminku. Kao još jednu od prednosti Minka, navela je i to što žene mogu koristiti onoliko boje koliko žele – danas su njihove ladice prepune šminke raznih boja koju nikada ne iskoriste do kraja, a koristeći 3D printer one ne moraju kupovati različitu (skupu) šminku, već im je potrebna samo jedna bezbojna krema na koju će se svaki dan moći printati/nanositi drugu boju.

Dita Von Teese zabljesnula u haljini isprintanoj na 3D printeru!

'Kozmetička industrija zarađuje veliko novac na brojnim sra****', napala je Choi kozmetičke kompanije tijekom prezentacije na TechCrunch Disruptu. Ona trenutno nema zaposlenika i pokušava izbjeći ulaganja fondova i investitora (iako ne isključuje da bi se to u budućnosti moglo dogoditi) jer ne želi da oni upravljaju s njenim projektom. Npr. jedan je investitor htio da što prije napravi Mink printer samo kako bi što prije mogla početi zarađivati, no umjesto toga ona prvo želi druge naučiti kako da sami naprave 3D printere – 'prvo želi pokrenuti revoluciju ljepote, a onda pokrenuti biznis'.

Njeni planovi za budućnost su veliki – osim što želi druge naučiti kako koristiti printere za 3D printanje šminke i s vremenom napraviti vlastiti Mink printer (s kojim ne želi žuriti jer želi da to bude savršen proizvod), razmišlja i o servisu poput iTunesa na kojem će se, umjesto glazbe, moći skidati kozmetički proizvodi poznatih osoba – npr. moći će se skinuti i isprintati isti ruž za usne kakav koristi Kim Kardashian. Iako će za razvoj i popularnost ovakve 3D šminke vjerojatno proći još dosta vremena, Choi je uvjerena kako će uspjeti u svom naumu: 'Agresivna sam i uspjet ću u ovome! Prije nego umrem, dogodit će se revolucija ljepote'.

Više informacija pročitajte na portalu Zimo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene