Obavijesti Video Pretražite Navigacija
High tech glamur!

Dita Von Teese zabljesnula u haljini isprintanoj na 3D printeru!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Kraljica burleske' poznata je po nošenju korzeta i atraktivnom donjem rublju, a sada je zabljesnula u high tech haljini vrijednoj više od sto tisuća dolara

Tehnologija je proteklih godina uvelike promijenila naše živote jer smo postali 'ovisni' o telefonima, računalima i internetu, a zahvaljujući 3D pritanju i nosivoj tehnologiji, ona polako mijenja i modnu industriju. Koliko bi 3D printanje moglo utjecati na budućnost mode najbolje je pokazao poznati dizajner Michael Schmidt koji za svoju novu haljinu nije koristio skice na papiru i strojeve za šivanje, već računalo i 3D printer.

Pročitajte i ovo Ilustracija STROGA KONTROLA U AUSTRALIJI Tinejdžer isprintao oružje, prijeti mu zatvor: ''Podsjeća na igračku, ali...'' Ekološko zagađenje zbog odjeće - 1 NOVA PRAVILA EK priprema strategiju koja se neće svidjeti proizvođačima odjeće. Prosječni Europljanin godišnje kupi čak 26 kilograma robe

Tehnološka revolucija pred vratima!

On je novinarima Bloomberga rekao kako je to prva high tech haljina u potpunosti isprintana na 3D printeru te se sastoji od 17 isprintanih dijelova i 13 tisuća Swarovski kristala. Za njenu izradu potrošene su stotine sati, a s obzirom na cijenu koja iznosi više od sto tisuća dolara, jasno je da ova haljina nije baš za svakoga i za svakodnevno nošenje.

Također, da bi dodatno privukao pažnju javnosti s ovom neobičnom haljinom, Schmidt ju je napravio posebno za jednu od 'fatalnih ljepotica' – Ditu Von Teese. Kako bi joj haljina savršeno pristajala, prvo je bilo potrebno napraviti 'virtualnu Ditu', odnosno napraviti njen računalni model te je na temelju tog modela Schmidt na računalu dizajnirao haljinu i isprintao je na 3D printeru. Ova dizajnerica, model, poduzetnica i glumica poznata je i kao 'kraljica burleske' te godinama privlači pažnju svojim odijevanjem, seksipilom, izazovnim nastupima, atraktivnim korzetima i donjim rubljem – zbog čega je zaista idealna osoba za promociju ovakve haljine.

Poput replikatora iz Zvjezdanih staza: Stiže 3D printer za hranu!

Tijekom dosadašnje karijere Dita je krasila naslovnice Playboya i raznih fetiš časopisa poput Bizzarea i Marquisa, gostovala je u Crazy Horseu u Parizu te je glumila u nekoliko filmova, a poznata je i po kratkom braku s Marilynom Mansonom. Također, svoju popularnost kao iskoristila je lansiravši vlastitu liniju donjeg rublja Von Follies koja je potpuno u njenom stilu te uključuje atraktivne haltere, podvezice, čipkaste grudnjake i slično.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene