Obavijesti Video Pretražite Navigacija
iPhone 5S

Ovako bi mogao izgledati novi iPhone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu se pojavio video koncepta iPhonea s ekranom dijagonale 4,8 inča koji ima Home tipku osjetljivu na dodir

Apple je prijašnjig godina na WWDC konferenciji koja se svake godine održava tijekom lipnja u San Franciscu predstavio nekoliko modela iPhonea, a kako se bliži ovogodišnja konferencija, na internetu se pojavljuju nove informacije vezane uz nadolazeći telefon, odnosno telefone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Postojao je 'iPhone prije iPhonea' Ove stvari NISTE znali o iPhoneu! Slika nije dostupna iPhone 5S i iPhone 5C Još mjesec dana: Evo kada stiže novi iPhone!

Iako je Tim Cook pri nedavnom obraćanju investitorima rekao kako nove uređaje planiraju predstaviti tek na jesen, čime je natuknuo da novi iPhone ne trebamo očekivati na WWDC-u, ljubitelji Applea i dalje se nadaju da će ova kompanija sljedećeg tjedna predstaviti novi iPhone, a možda čak i iPhone mini.

Apple priprema velike promjene za iPhone 5S

Kao i uvijek kada je Apple u pitanju, nema nikakvih službenih informacija oko novih modela iPhonea, a dosadašnje glasine govorile su kako ova kompanija priprema iPhone mini – jeftiniji model iPhonea koji će biti ponajviše namijenjen tržištima u razvoju i iPhone 5S koji će biti nadogradnja aktualnog modela, dok velike promjene možemo očekivati u modelu iPhone 6 kojeg bi ova kompanija mogla predstaviti krajem ove ili tek sljedeće godine.

Na stranici uSwitch prenijeli su videozapis novog modela iPhonea kakvog je zamislio Ran Anvi i koji ima veći ekran u odnosu na iPhone 5, dok je Home tipka osjetljiva na dodir. Njegov iPhone 5S ima iste dimenzije kao i aktualni model, ali ima manji okvir oko ekrana koji je puno veći i čija dijagonala iznosi 4,8 inča – što je veliko povećanje u odnosu na četiri inča koliko ima iPhone 5. Osim veće dijagonale, ekran ovog iPhonea trebao bi imati i veću rezoluciju od 1320x740 piksela.

Inače, kada je Apple predstavio model iPhone 4S, taj se telefon dizajnom nije previše razlikovao od iPhonea 4 već su najveće promjene napravljene 'ispod haube' te je taj telefon nadograđen s boljim procesorom, grafikom, kamerom i slično pa mnogi vjeruju da takve promjene možemo očekivati i kod iPhonea 5S, no kako su veliki ekrani dijagonale od 4,7 i 5 inča postali standardni u naprednim modelima pametnih telefona, sigurno je da će i Apple u budućnosti predstaviti iPhone s ekranom veće dijagonale od aktualna 4 inča kako bi mogao još bolje konkurirati na tržištu.

Pogledajte kako bi mogao izgledati novi softver na iPhoneu

Još su se prošle godine pojavile informacije kako Apple već neko vrijeme razvija model s dijagonalom ekrana od 4,8 inča te bi kompanija već ove ili sljedeće godine mogla predstaviti model poput ovog prikazanog u videozapisu koji će imati ekran dijagonale 4,8 inča, samo je pitanje hoće li Apple taj telefon predstaviti kao iPhone 5S ili iPhone 6.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene