Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Googleu

Osnivač Googlea oteo mu curu: Googleovac otišao u Kinu zbog ljubavnog trokuta?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na internetu su se pojavile glasine kako iza neočekivanog odlaska Huga Barre iz Googlea stoje problemi zbog ljubavnog trokuta u koji je uključen i Sergey Brin

Nakon što je iz Googlea stigla neočekivana vijest kako kompaniju napušta Hugo Barra, jedan od glavnih Googleovaca zaduženih za razvoj Androida, brojni mediji prenijeli su informaciju kako je jedan od razloga zbog kojih je Barra napustio kompaniju ljubavni trokut u kojem je sudjelovao i Sergey Brin. Suosnivač Googlea nedavno je priznao da više ne živi s Anne Wojcicki, svojom ženom s kojom ima dvoje djece, a kao razlog za prekid navodi se Brinova veza s jednom zaposlenicom Googlea.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Googleov (opasan) plan Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti! Slika nije dostupna Zvijezda u usponu FOTO On je budući vladar Googlea!

Kineski 'Steve Jobs' Googleu preoteo vodećeg menadžera

Na Business Insideru kažu da je riječ o Amandi Rosenberg iz Google Glass divizije koja je, prije Brina, bila u vezi upravo s Hugom Barrom. Službenih informacija o tome jeli Bara napustio Google zbog ljubavnog trokuta ili je dobio 'ponudu koju nije mogao odbiti' nema, a upravo se on u posljednje vrijeme često pojavljivao na Googleovim konferencijama i predstavljao nove proizvode te je nedavno predstavio Nexus 7 tablet i postao je jedno od prepoznatljivih lica kompanije.

Na stranici All Things D čiji su novinari prvi objavili informacije o njegovom odlasku iz Googlea napominju da je Barra svoj odlazak iz kompanije najavio nedavno, ali navodno je to bilo prije prekida s Rosenberg.

Ovaj Googleovac svoju će karijeru sada nastaviti u Kini gdje će raditi za 'kineski Apple', kompaniju Xiaomi koja u toj zemlji prodaje više telefona i od Applea i čiji gazda svojim ponašanjem i oblačenje imitira Stevea Jobsa, a bit će zadužen za razvoj strateških partnerstva povezanih s Androidom i za internacionalni poslovni razvoj.

‘Običan čovjek s vrećicom’: Milijarder koji se vozi podzemnom

Iz Googlea su mu zaželjeli sve najbolje te su napomenuli da im je drago da će i dalje raditi posao koji je vezan uz mobilni operativni sustav Android.

Što se Brina tiče, on će i dalje ostati u poslovnom odnosu s Anne Wojcicki jer su Google i Brin uložili novac u njenu kompaniju, dok i njena sestra Susan Wojcicki radi u Googleu, a zanimljivo je da su upravo u njenoj garaži 1998. godine Brin i Page pokrenuli kompaniju.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene