Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suosnivač Googlea

‘Običan čovjek s vrećicom’: Milijarder koji se vozi podzemnom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suosnivač Googlea snimljen je u podzemnoj željeznici s naočalama budućnosti, a ova se fotografija brzo raširila brojnim internetskim stranicama

Mrežom se proteklih dana proširila fotografija ‘običnog čovjeka u podzemnoj željeznici’ u New Yorku koji nosi plastičnu vrećicu, naočale i zimsku kapu i koji se po ničemu ne izdvaja od ostalih ljudi u podzemnoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Googleov (opasan) plan Dolaze terminatori: Dominantna vrsta više neće biti ljudi, nego – roboti! Slika nije dostupna Zvijezda u usponu FOTO On je budući vladar Googlea!

Ovako će izgledati svakodnevica!

Ipak, kako prenose na Daily Mailu, fotografija ne prikazuje prosječnog putnika koji se vozi podzemnom željeznicom jer se na njoj nalazi jedan od osnivača Googlea Sergey Brin koji je ‘težak’ 17,5 milijardi dolara i koji nosi Googleove naočale budućnosti. Njega je prepoznao jedan od putnika u podzemnoj Niah Zerkin koji ga je fotografirao i s njim razmijenio nekoliko rečenica.

Googleove naočale koje Brin nosi na fotografiji imaju podršku za proširenu stvarnost te bi tijekom ove godine trebale bi postati dostupne developerima po cijeni od 1.500 dolara.

U ekranima ovih naočala prikazuju se informacije poput vremena, temperature, lokacijskih informacija, navigacijskih uputa, a putem njih moguće je čak i komunicirati s drugim osobama te neki analitičari smatraju da bi u budućnosti ovakve naočale mogle zamijeniti pametne telefone te bi, umjesto na ekranima telefona, SMS poruke, obavijesti s društvenih mreža i slično u budućnosti mogli gledati u takvim naočalama.

Bliži se kraj pametnih telefona? OVO će ih zamijeniti!

Osim Googlea, na sličnim naočalama navodno radi i Microsoft, no njihove bi naočale trebale biti malo drugačije u odnosu na Googleove te će biti idealne za npr. gledanje sporta jer bi se unutar njih prikazivala imena igrača koji se nalaze u blizini lopte.

Googleove naočale na tržištu bi se trebale pojaviti tijekom 2014. godine te će, kao i modeli za developere, vjerojatno koštati oko 1.500 dolara.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene