Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odbrojavanje je počelo...

Hoće li Hrvatska postati najpametnija na svijetu?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na globalnoj on-line sceni svoje će mjesto pokušati naći hrvatski kviz znanja Libertyno, koji osim zabave i edukacije ima ambiciju svakog mjeseca otkrivati 'najpametniju' državu svijeta.

U pravom moru igara znanja koje su posljednjih godina preplavile internet, a pogotovo Facebook, svoje mjesto pod suncem od sutra će pokušati naći projekt Libertyno, koji je osmislio hrvatski programer Ivan Marić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zabrinut roditelj Otac zapanjen reakcijom sina nakon što mu je oduzeo igricu - 'Pretvorio se u vukodlaka koji napada u ponoć' Slika nije dostupna Uskoro na tržištu Kod nekih izazivaju zgražanje, ali... 'Želimo ih sve predstaviti kao jake i seksi'

>> Jay-Z lansirao igricu za Facebook

Riječ je o edukativnom kvizu općeg znanja čija je ciljana publika cijeli svijet i u kojem će igrači osim sebe predstavljati i svoju državu te će krajem svakog mjeseca moći vidjeti je li njihova zemlja u proteklom razdoblju bila 'najpametnija'.

Za razliku od mnogih drugih on-line kvizova, u kojima pitanja nerijetko predlažu ili sastavljaju sami igrači, Libertyno će se dičiti stručnom pozadinom. Angažirani su ugledni hrvatski profesori, sociolozi te ostali stručnjaci koji će svaki mjesec iznova osmisliti od 800 do tisuću novih pitanja iz nekoliko kategorija.

Kviz će od sutra biti dostupan na web stranici www.libertyno.com, na kojoj u trenutku pisanja ovog članka i dalje traje odbrojavanje do 'lansiranja'. Pristup je potpuno besplatan, a igru ne bi trebale ometati ni reklame. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene