Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zabrinut roditelj

Otac zapanjen reakcijom sina nakon što mu je oduzeo igricu - 'Pretvorio se u vukodlaka koji napada u ponoć'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan otac ispričao je nevjerojatno agresivnu reakciju svog sedmogodišnjeg sina nakon što mu je oduzeo Minecraft.

Imate li i vi sličnih iskustava sa svojom djecom? Ostavite komentar ili nam pošaljite mail na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

Ryan Heffernan kaže da je shvatio da nešto nije u redu kada je sinu oduzeo iPad dok je igrao Minecraft. Nakon što ga je tri puta pozvao na večeru, dječak ga je ignorirao, piše News.com.

'Moj 7-godišnji sin se pretvorio u vukodlaka koji napada u ponoć. Stisnuo je čeljust, šake i navalio na mene, udarao me i grebao, čak me pokušao i ugristi', ispričao je Ryan.

'Zar nisi znao da sam gradio utvrdu?'. vikao je dječak. Ryan govori da je jedina stvar koja je stajala između njega i teške ozlijede bila majušnost 7-godišnjaka. 'Želio me ozlijediti, a da je bio veći to bi mu i uspjelo. Dio mene želio je prasnuti u smijeh, ali bio sam uznemiren. Čučnuo sam i zagrlio ga dok se nije smirio', kaže Ryan.

Minekraft je igrica koja omogućuje igračima da grade svjetove - dvorce, prijestolja, kuće, drveća, životinje, utvrde, gradove, države... Igrica također sadrži istraživanje, prikupljanje resursa, borbu... Za njom lude djeca, ali i mnogi odrasli, a ima više od 100 milijuna registriranih korisnika diljem svijeta i najprodavanija je PC igrica svih vremena.

Zgrožen otac iz sobe sina čuo nepoznat muški glas - Kad je ušao, imao je što vidjeti!

'Isprva nisam vidio poveznicu između Louisova ponašanja i Minecrafta. Mislio sam da je stvar u iPadu. No, kada sam malo bolje razmislio, shvatio sam da Louis iPad ima već tri godine, te nije ni jednom iskazao takvo ponašanje', kaže Ryan.

Na internetu je počeo istraživati Minecraft za djecu, uvjeren da se već mnogo ljudi požalilo na loš utjecaj igrice na ponašanje njihove djece, ali sve što je pronašao, kaže, bile su samo riječi hvale.

Navodi se kako je Minecraft 'prijateljski za djecu', uči pravim vještinama potrebnim za snalaženje u svijetu, potiče maštu i kreativnost, uči ustrajnosti, 'generaciju arhitekata', te da je zabavan za cijelu obitelj.

Neuvjeren u ove tvrdnje, testirao je svoju teoriju na jednom od Louisovih izostanaka iz škole zbog bolesti.

'Prijatelju, znaš kako si se neki dan razljutio kada sam te zatražio da prestaneš igrati Minecraft', pitao ga je tata.

'Da tata', odgovorio je.

'Jesi li se tako osjećao? Tako ljutito?'

'Ne tata.'

'Zabrinut sam da si se tako ponašao zbog Minecrafta. Ali nisam siguran u to, pa ću ti dati da igraš ponovno danas, jer si bolestan i znam da ti je dosadno. Međutim, kada te zamolim da prestaneš, ne želim da se naljutiš. Želim da ostaneš smiren i prihvatiš da je igra gotova.'

'Dobro tata. Pokušat ću.'

Dok je igrao, Ryan je razmišljao. 'Kad god je to moguće, pokušavam svijet vidjeti njegovim očima. Bez obzira iz kojeg kuta tome pristupio, činjenica je da je s vremena na vrijeme biti dijete veoma obeshrabrujuće. 'Uzmi školsku torbu, odnesi tanjur u kuhinju, napiši zadaću, ideš na šišanje, vrijeme je za spavanje, vrijeme je za školu, idemo na plivanje, ne, ne idemo u lunapark, sutra ujutro imaš školu....'', ispričao je.

Ali u Minecraftu, on ima kontrolu. Stoga je zasigurno veoma teško kada mu se oduzme jedina stvar oko koje ima potpunu kontrolu - Minecraft.

Nakon 90 minuta, otac je Louisa zatražio da mu preda igricu. Ignorirao ga je. 'Koračao sam prema njemu i ponavljao zahtjev. Ovog puta je reagirao te odložio iPad', kaže Ryan.

'Tata, opet sam ljut. Mislim da je to zbog Minecrafta', rekao je Louis.

'Znaš li onda da je vrijeme da prestaneš?'

'Da, tata. Vrijeme je da prestanem.'

Imate li i vi sličnih iskustava sa svojom djecom? Ostavite komentar ili nam pošaljite mail na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene