Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očajni korisnici

Zbog propusta u Googleu dobivaju TISUĆE mailova od nepoznatih osoba!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan je mladić prije spavanja izbrisao sve mailove, a kada se probudio u inboxu ga je dočekalo 1,900 novih mailova, od čega samo dva od osoba koje poznaje.

Tijekom proteklog tjedna Hotmail inbox Davida S. Pecka bio je zatrpan s tisućama mailova njemu nepoznatih osoba iz cijelog svijeta – većinom je primao prazne mailove bez naslova, dok su u nekim mailovima bili upiti poput: 'Tko je to' i slično.

'Mailovi su dolazili prebrzo, znao sam dobivati oko 500 mailova po satu', rekao je Peck novinarima TechCrunchea i dodao kako je prije spavanja izbrisao sve mailove, a kada se probudio u inboxu ga je dočekalo 1,900 novih mailova, od čega je naišao na samo dva od osoba koje poznaje.

Gmail je pao, doznajte gdje

Prvo je pomislio da mu je neko hakirao račun na Hotmailu te da zbog toga dobiva mailove od tisuća nepoznatih osoba, no naknadno je saznao da problem nije u hakerima nego u – Googleu. Iz ove su kompanije objavili kako je riječ o 'tehničkom propustu' u njihovoj tražilici te su napomenuli da taj propust nije povezan s nedavnim problemom kada je milijunima korisnika Gmail neko vrijeme bio nedostupan.

Naime, kada bi korisnici u Googleovoj tražilici upisali 'gmail', među rezultatima pretraživanja na vrhu, pored linka na Googleovu poštu, nalazila su se i dva dodatna linka – 'Email' i 'Gmail – Google'. Klikom na ovaj prvi link korisnicima bi se otvorio novi prozor s njihovim Gmailom i otvorenom novom porukom s primateljem 'dsp559@hotmail', što je email adresa Davida S. Pecka. Kada se korisnicima otvorio ovaj prozor, veliki broj njih poslao je mail na ovu adresu (dio njih vjerojatno nije niti primijetio da su poslali mail Pecku), dok su mu neki poslali upite u kojima su htjeli saznati tko je on i 'zašto im šalje mailove'.

Kada je počeo dobivati mailove Peck je kontaktirao službu za korisnike Hotmaila, objasnio im problem i rekao im da ga kontaktiraju na njegovu drugu adresu na Gmailu (kako ne bi morao tražiti njihov odgovor među tisućama drugih mailovae koje je dobivao na Hotmail), no oni mu se još nisu javili.

Google će 'neprimjeren sadržaj' iz mailova prijaviti vašem šefu?

Ipak, problem je na kraju riješio Google koji je uklonio sporne linkove sa svoje tražilice, a prema informacijama TechCrunchea, čini se da Peck nije bio jedina žrtva ovog Googleovog propusta te da su i drugi korisnici imali sličnih problema te su njihovi e-mail sandučići bili zatrpani s tisućama mailova nepoznatih korisnika.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene