Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Testiranje novih opcija

Nove opcije na Fejsu: Odgovaranje na komentare i zvučne obavijesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook testira opciju odgovaranja na komentare korisnika i zvučnih obavijesti koje bi korisnike obavijestile kada prime poruke, pozive na događaje ili kada netko nešto napiše na njihov Timeline

Facebook nastavlja s testiranjem novih opcija na svojoj društvenoj mreži – nakon testiranja novih stranica prijateljstva, novog izgleda Timelinea i stranice za prijavu, neki korisnici sada su dobili mogućnost odgovaranja na komentare na objavama na Timelineu.

Promjene na Facebooku: Ovako će izgledati stranica prijateljstva

S obzirom da neke objave imaju desetke, a neke i više stotine komentara, jako je teško pratiti takve takvu konverzaciju i potrebno je uvijek upisivati ime osobe kojoj korisnici žele odgovoriti u komentarima. Ova bi opcija trebala omogućiti da se ispod statusa ili fotografije objavljuje veći broj komentara vezanih uz samu objavu i spriječiti raspravu koja nije direktno vezana uz tu objavu, dok bi se konverzacija samih korisnika odvijala ispod njihovih pojedinačnih komentara, u posebnoj 'kućici'.

Korisnicima kojima je omogućena ova opcija (trenutno se testira samo na internetskoj stranici, a ne na mobilnim uređajima) sada se pored komentara, osim neizostavnog lajka, nalazi i opcija 'Reply', odnosno 'Write a reply' za direktno odgovaranje na komentar, a dodana je i opcija 'Hide replies' putem koje se mogu sakriti svi odgovori na komentare.

Meredith Chin iz Facebooka novinarima Mashablea potvrdila je testiranje ove nove opcije putem koje će korisnici, osim komentiranja same objave, moći direktno odgovoriti na komentare korisnika.

Facebook testira novi dizajn Timelinea, doznajte o čemu se radi!

Iako Facebook može odustati od primjene opcija koje testiraju na svojoj društvenoj mreži, mogućnost direktnog odgovaranja na komentare čini se iznimno korisnom pa možemo pretpostaviti da će s vremenom postati dostupna svim korisnicima, no nije poznato kada će se u ovoj kompaniji odlučiti na uvođenje ove opcije svima.

Osim novosti s komentarima, iz Facebooka su Mashableu potvrdili da na malom broju korisnika testiraju opciju zvučnih obavijesti – svaki put kada stigne poruka, poziv na događaj ili u slučaju objave na Timelineu, korisnik će dobiti zvučnu obavijest. Iako će ova opcija nekim osobama biti korisna jer neće morati stalno pregledavati svoj profil, mnogima bi mogla biti naporna jer bi stalno dobivali zvučne obavijesti te će je oni moći jednostavno isključiti u postavkama profila

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene