Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nova poboljšanja

Promjene na Facebooku: Ovako će izgledati stranica prijateljstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Facebook poboljšava stranice prijateljstva, a korisnici će moći uređivati i zajedničku stranicu s osobom s kojom su u vezi ili braku

Facebook je još prije dvije godine predstavio stranicu prijateljstva na kojoj se nalaze informacije o međusobnim aktivnostima korisnika ove društvene mreže – objave koje su pisali na zidu, fotografije na kojima su zajedno označeni, zajednički prijatelji, grupe i slično.

Pročitajte i ovo Konzumacija droge Poražavajući podaci Raste konzumacija droga u Hrvatskoj, a životna dob korisnika sve je niža: Ipak ima i jedna dobra vijest Vili Beroš "Sve će biti transparentno" Beroš o Banožićevim krvnim nalazima: "Nitko doista ništa ne želi niti može tajiti "

Stranicu prijateljstva s drugim korisnicima možete vidjeti tako da odete na njihovih profil i s desne strane naslovnice, pored oznake poruke, kliknete na strelicu – pojavit će se nekoliko opcija, a prva među njima je 'Vidi stranicu prijateljstva', na koju treba kliknuti.

Facebook testira novi dizajn Timelinea, doznajte o čemu se radi!

Stranica prijateljstva trenutno izgleda poput starih profila – sve objave, fotografije i slično nalaze se u jednom redu na sredini ekrana, dok se s lijeve strane nalaze dodatne opcije (npr. ako želite pregledati samo poruke na zidu ili samo događaje kojima ste zajedno prisustvovali) i informacije o zajedničkim prijateljima, dok se s desne strane nalaze linkovi na zajedničke stranice prijateljstava vaših prijatelja na Facebooku.

Ova kompanija sada priprema novitete na stranicama prijateljstva pa će, prenose na Mashableu, ove stranice uskoro izgledati puno ljepše – poput Timelinea, a poseban naglasak stavljaju i na zajedničku stranicu za osobe koje su u vezi, odnosno braku (facebook.com/us). Stranice prijateljstva imat će veliku naslovnu fotografiju koju će odabrati Facebook na temelju oznaka, broja lajkova i komentara, a ona se naknadno može promijeniti, uvedena je i posebna opcija na kojoj će se moći ubaciti i informacije o tome gdje su se i kako osobe upoznale, a na novoj stranici moguće je i naglasiti, odnosno povećati objave, baš kao i na osobnom profilu.

Ove će opcije biti najzanimljivije osobama koje su u vezi i koje će na zajedničkoj stranici moći urediti i naglasiti neke važne događaje i fotografije – npr. kada su se upoznali, godišnjice, putovanja i slično. Na Mashableu kažu da će Facebook početi nadograđivati stranicu prijateljstva tijekom sljedećih dana, a nekim je korisnicima već nadograđena.

Facebook dostigao brojku od milijardu korisnika!

Osim ovih noviteta, Facebook trenutno testira i neke druge opcije i poboljšanja na svojoj društvenoj mreži koje bi mogli predstaviti tijekom sljedećih mjeseci.

Tako testiraju novu stranicu za prijavu na kojoj se, umjesto dosadašnje početne stranice na koju smo navikli, nalazi velika fotografija, a testiraju i novi izgled Timelinea – u budućnosti bi se na lijevom dijelu (kojeg namjeravaju malo povećati) mogle nalaziti samo objave, dok bi se na manjem desnom dijelu Timelinea nalazile informacije o posljednjim aktivnostima, prijateljima, aplikacije, lajkovi i slično. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene