Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Potraga za novom Zemljom

NASA objavila veliko otkriće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pronađen je dosad najbolji kandidat za Zemljinog blizanca u svemiru. Egzoplanet je snimio teleskop Kepler, a nalazi se u "zelenoj zoni" oko zvijezde koja je zasad nazvana samo "M1 patuljak".

Veličinom svega 1,1 puta većom od Zemlje i u orbiti oko zvijezde koja je nešto manja od našeg Sunca, novootkriveno egzoplanet najbolji je kandidat za planet sličan našoj Zemlji, smatra astronom Thomas Basrclay iz NASA-inog istraživačkog centra Ames u Kaliforniji.

Pročitajte i ovo Teleskop Kepler (Foto: NASA/Ames Research Center/Wendy Stenzel) Predstavljanje u četvrtak NASA ima novo "veliko otkriće" u lovu na egzoplanete, ovaj put pomogao im i Google Slika nije dostupna 4.496 kandidata za status egzoplaneta NASA će objaviti nova otkrića Kepler svemirskog teleskopa

Barclay je otkriće najavio na konferenciji "Potrage za životom izvan Sunčevog sustava". Koristeći podatke koje je snimio teleskop Kepler, Barclay vjeruje kako se radi o egzosolarnom sustavu kojeg čine patuljasta zvijezda klase M (crveni patuljak) i pet planeta.

Potraga kreće 2018.: Otkrili novu metodu za otkrivanje izvanzemaljaca

Najudaljeniji planet u tom sustavu je najsličniji Zemlji dosad (barem po veličini), kaže Barclay i dodaje kako se nalazi u zoni pogodnoj za život i da možda ima vodu na površini, prenosi Daily Mail.

Sustav zasad nije imenovan, a podrobniji podaci o njegovim karakteristikama očekuju se kasnije tijekom 2014. godine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene