Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kreću u istraživanje

NASA će uhvatiti 550 tona težak asteroid i približiti ga Zemlji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki senator obznanio je kako NASA planira uhvatiti jedan asteroid i približiti ga Mjesecu kako bi ga astronauti mogli istražiti.

Predsjednik Odbora za znanost i svemir u američkom Senatu, Bill Nelson, najavio je hvatanje 550 tona teškog asteroida u 2019. godini, piše Sky News. Kada NASA asteroid približi stabilnoj orbiti astronauti će se ukrcati u kapsulu Orion i uzeti uzorak stijene ne bi li se saznalo nešto više o njegovom sastavu.

Pročitajte i ovo Commander o ne, opet! Predsjednički pas ugrizao agenta: "Jednom možete reći da je nesreća, ali..." Bijela kuća Neobična priča U Bijeloj kući pronađen kokain, tajne službe sve istražuju

Asteroid će privući robotska letjelica i to po principu hvatanja u vreću s uzicom, doznaje se iz NASA-e. Dio novca, točnije 100 milijuna dolara, za planiranje ovog pothvata osigurat će američki predsjednik Barack Obama.

>> Svemirska stijena koja je zbrisala dinosaure bila je možda mnogo MANJA od asteroida...

Stručnjaci tvrde i kako bi ovaj projekt mogao pridonijeti obrani Zemlje od potencijalno kobnog udara asteroida u budućnosti, a mogao bi pomoći i u testiranju tehnologije kojom bi se moglo poslati ljudsku posadu na Mars.

Koji asteroid će biti privučen u našu orbitu još se ne zna, ali navodno ih ima stotinjak koji zadovoljavaju propisane parametre.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene