Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Facebook protiv Yahooa

Facebook je pokušao stopirati Yahooovu kupovinu Tumblra!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što su se u javnosti pojavile informacije kako će Yahoo preuzeti Tumblr, u igru se uključio i Facebook koji je pokušao stopirati ovu akviziciju.

U samo godinu dana Marissa Mayer u potpunosti je uspjela preokrenuti stvari u Yahoou koji je, od kompanije uz koju su se povezivali problemi i stagnacija poslovanja, postao važan igrač na tehnološkom tržištu te su internetske stranice ove kompanije u srpnju ponovno zauzele prvo mjesto kao najposjećenije stranice u SAD-u.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ne žele oglase Ljuti korisnici prijete napuštanjem Tumblra Slika nije dostupna Nagovorila ga Mayer Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Yahoo je ponovno 'cool': Godina dana Marisse Mayer

Šefica Yahooa poduzela je brojne poteze kako bi poboljšala stanje u Yahoou – od besplatnih obroka zaposlenicima, fokusiranja na mobilnost, zabrane rada od kuće i brojnih akvizicija malih kompanija, a njen najveći dosadašnji posao bilo je nedavno preuzimanje Tumblra, blogerske platforme za čiju je akviziciju Yahoo izdvojio čak 1,1 milijardi dolara. Iako su o Yahooovom preuzimanju Tumblra poznate gotovo sve informacije, 'Neautorizirana biografija Marisse Mayer' koju je napisao Nicholas Carlson s Business Insidera otkriva neke nove detalje o ovom poslu vrijednom više od milijarde dolara.

Naime, nakon što su se u javnosti pojavile informacije o tome da Mayer i osnivač Tumblra David Karp vode razgovore o preuzimanju, u igru se uključio i Facebook te je Sheryl Sandberg (koju mnogi zovu 'desnom rukom Marka Zuckerberga) nazvala Karpa i ostavila mu poruku na telefonu u kojoj ga je zamolila da je nazove.

Carlson kaže da se Facebook htio uključiti u nadmetanjem s Yahooom za Tumblr te su vjerojatno htjeli ponuditi još više novca kako bi Zuckerberg, a ne Yahoo preuzeo ovu društvenu mrežu. No, u vrijeme kada je Sandberg nazvala Karpa, on je već bio pri kraju pregovora s Marissom Mayer te se ipak nije htio upustiti u pregovore s Facebookom jer bi to moglo odbiti Yahoo koji je već dao 'ponudu koja se ne odbija'.

Posao vrijedan više od milijardu dolara: Evo zašto je David Karp prodao Tumblr!

Tumblrov odbor obavijestio je Mayer o namjerama Facebooka i poruci koju je ostavila Sandberg, nakon čega je šefica Yahooa odlučila ubrzati pregovore i što prije dovršiti ovaj posao, kako joj Facebook ne bi pokvario planove. Karp se kraju nije javio Sheryl Sandberg već je nedugo nakon toga potpisao ugovor s Yahooom.

Inače, osim informacija o preuzimanju Tumblra, Carlson je otkrio i druge detalje vezane uz Mayer i Yahoo, a jedan od njih je da su u ovoj kompaniji, tražeći novog šefa, razmišljali i o Eddyu Cueu iz Applea, no izbor je na kraju ipak pao na Marissu Mayer.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene