Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ulaze na smartphone tržište?

Microsoft priprema konkurenta iPhoenu 5 i Galaxyju S3!?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasine kažu da će Microsoft, nakon tableta, predstaviti vlastiti napredni pametni telefon koji bi trebao konkurirati najjačim modelima na tržištu

Nedugo nakon što je Microsoft predstavio tablet Surface na internetu su se pojavile glasine kako je sljedeći cilj ove kompanije razvoj vlastitog pametnog telefona. Brojni su novinari i analitičari tada nabrajali sve pozitivne i negativne strane ovog potencijalnog Microsoftovog poteza i mnogi su se složili da bi predstavljanje vlastitog telefona bio direktan udarac ove kompanije na vlastite partnere – ponajprije na Nokiju koja je sve uložila upravo u Microsoftov mobilni operativni sustav Windows Phone.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove kritike 'Osmica nije ništa bolja od Windows Viste!' Slika nije dostupna Sve jača konkurencija Apple pao na samo 50 posto: Tableti s Androidima sve popularniji!

Microsoft s novom verzijom Windows Phonea napada iPhone i Androide!

Nove glasine o njihovom telefonu sada su objavljene na stranici BGR.com i na China Timesu na kojima kažu da Microsoftov telefon možemo očekivati do kraja godine ili tijekom prvog kvartala 2013. godine. Iako nema konkretnih informacija o tome kakve bi opcije Microsoftov telefon trebao imati, na BGR-u kažu da će to biti napredan model koji bi na tržištu trebao konkurirati trenutno najboljim telefonima poput iPhonea 5 i Samsungova Galaxyja S3.

Novinari Business Insidera kažu da, dok Microsoft trenutno najviše zarađuje prodajom softvera drugim kompanijama, Apple veliki novac zarađuje prodajom telefona pa možda u Microsoftu ovdje vide priliku za dodatnu zaradu i od prodaje hardvera. Također, na ovaj bi način Microsoft mogao 'kontrolirati vlastitu sudbinu' te ne bi ovisio samo o kompanijama poput Nokije, odnosno HTC-a i Samsunga koje su trenutno ionako više fokusirane na Android, nego na Windows Phone.

Na ovoj stranici dodaju kako su ovo i dalje samo nepotvrđene glasine koje se mogu, ali i ne moraju ostvariti te kako je Microsoft predstavio vlastiti tablet zato što kompanije poput HP-a i Della nisu uložile dovoljno napora u izgradnju naprednog Windows tableta koji bi mogao konkurirati iPadu, dok je konkurencija na tržištu pametnih telefona ipak puno jača te su Nokia, Samsung i HTC već predstavili napredne Windows telefone koji bi mogli dobro konkurirati iPhoneu i Androidima.

Microsoft priprema vlastiti telefon?

Inače, osim oko Microsoftovog telefona, sve je više glasina i oko novih modela koje priprema Google – ova je kompanija do sada predstavljala jedan telefon godišnje, a krajem ove godine mogla bi predstaviti čak pet komada Nexus smartphonea koje će razviti kompanije poput HTC-a, LG-a, Samsunga i Motorole te možemo očekivati napredne modele s velikim ekranima (HTC-ov Nexus 5 navodno će imati 5 inčni ekran) i nabrijanim procesorima.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene