Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže i iRadio?

Hoće li Tim Cook danas predstaviti novi iPhone?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Analitičari ne očekuju previše od ovogodišnje Appleove WWDC konferencije, a ljubitelji ove kompanije nadaju se da bi Tim Cook ipak mogao predstaviti novi iPhone

Danas počinje Appleova redovna godišnja WWDC konferencija na kojoj će ova kompanija predstaviti neke hardverske i softverske novitete poput novih verzija operativnih sustava za mobilne uređaje i računala te nadograđenih MacBook Air i Pro prijenosnika.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pregled godine 2013. Jesu li nam ovi IZUMI OLAKŠALI život?! Slika nije dostupna iPhone 5S Najprodavaniji telefon na svijetu je...

Iako je Apple tijekom prijašnjih godina na ovoj konferenciji predstavio i neke modele svojih iPhonea, protekle dvije godine iPhone 4S i iPhone 5 predstavljeni su na posebnim konferencijama u drugoj polovici godine, a s obzirom da je Tim Cook spomenuo kako nove uređaje pripremaju za jesen ove i početak sljedeće godine, za očekivati je da danas neće predstaviti iPhone 5S, odnosno iPhone 6.

Počinje ključno razdoblje za Apple: Pogledajte što priprema Tim Cook!

Neki ljubitelji Applea nadaju se da ova kompanija ipak neće čekati jesen, već da će već danas predstaviti novi iPhone s kojim će krenuti u bitku sa Samsungovim Galaxyjem S4, HTC-om One, Sonyjevim Xperia Z i drugim uređajima koji konkuriraju za titulu najboljeg telefona 2013. godine.

Ono što je gotovo sigurno je da će Apple predstaviti novu verziju mobilnog operativnog sustava iOS koja bi trebala donijeti velike promjene u dizajnu. Za razvoj ovog softvera sada je zadužen Jonny Ive, Appleov glavni dizajner koji je dizajnirao uređaje poput iPoda, iPhonea, iPada i Macova tako da su očekivanja od nove verzije iOS-a jako velika, a osim samog redizajna sučelja, očekuju se i nove opcije poput integracije s Flickrom i Vimeom te podrška za Airdrop putem kojeg će se, koristeći WiFi, moći povezivati Appleovi (mobilni) uređaji te na ovaj način dijeliti datoteke.

Promjene se očekuju i u operativnom sustavu za Mac računala, a glasine kažu da će Apple omogućiti jednostavnije prebacivanje između aktivnih aplikacija (na sličan način na kao i na iPhoneu i iPadu) te da će predstaviti tabove u Finderu i još neke manje novitete.

Vjerojatno najveći novitet kojeg Apple priprema za ovogodišnju WWDC konferenciju jest iRadio, glazbeni streaming servis za kojeg na CNN-u kažu da će konkurirati već postojećim servisima poput Pandore i Spotifyja.

Pogledajte kako bi mogao izgledati novi softver na iPhoneu

Tim Cook već je potpisao ugovor s nekim najvećim diskografskim kućama čija će glazba biti dostupna na ovom glazbenom servisu za koji će korisnici ili plaćati mjesečnu pretplatu ili će im biti besplatan, no morat će slušati reklame između pjesama.

Što se hardvera tiče, glasine kažu da možemo očekivati nove modele MacBook Pro i MacBook Air prijenosnih računala koja će vjerojatno raditi na nedavno predstavljenim Intelovim Haswell procesorima koji će, među inim, omogućiti i duže trajanje baterije, a ova bi kompanija mogla predstaviti i novu verziju Mac Pro stolnog računala.

Većina informacija koja kruže internetom kažu da na ovogodišnjoj WWDC konferenciji ne treba očekivati nikakve revolucionarne proizvode te da će najveće novitete poput pametnog sata ili televizora, odnosno novog iPhonea ova kompanija predstaviti u drugoj polovici 2013. ili u 2014. godini. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene