Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hakeri opet napali

Ugroženi milijuni korisnika bankovnih i kreditnih kartica!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkriveno je da su se hakeri u siječnju i veljači dokopali velikog broja podataka o bankovnim i kreditnim karticama.

Novi problemi s hakerima u SAD-u – prema pisanju brojnih medija, Visa i MasterCard obavijestili su banke kako su neki računi njihovih korisnika kompromitirani, a iako nema službenih informacija o broju kartica koje bi hakeri mogli iskoristiti, govori se o brojci od čak deset milijuna.

Pročitajte i ovo Banka - 4 Bolje biti dužnik, nego štediša Banke u Hrvatskoj trljaju ruke, ali građani zbog jedne stvari mogu biti zadovoljni Vladimir Putin Kad nema ljubavi Udarili Putina gdje ga najviše boli i narušili dobre odnose: "Ne žele riskirati, mogu izgubiti puno više od Rusije"

Ovog puta krivci za napad nisu Anonymousi, već navodno dominikanske bande iz New Yorka (cijeli se slučaj još istražuje) te oni nisu napali direktno MasterCard i Visu, već su probili sustav zaštite njihova partnera Global Payments putem kojeg se obavljaju kartične transakcije.

>> Hrvati među hakerima koji su krali kreditne kartice?

Na stranici Krebs on Security kažu da su podaci kojih su se hakeri domogli dovoljni kako bi se putem njih izradile krivotvorene kartice – čini se da su hakeri do sada iskoristili samo mali broj tih kartica, odnosno podataka kojih su se domogli te su sporne transakcije povezane s garažama u New Yorku.

Do kompromitiranja ovih računa došlo je u razdoblju između 21. siječnja i 25. veljače, a u Global Paymentsu kažu da su za ove probleme saznali tek početkom ožujka – trenutno nije poznato koliku su štetu hakeri napravili te bi više informacija trebali saznati u ponedjeljak kada će ova kompanija održati konferenciju za medije.

Na Sophosovom sigurnosnom blogu objavili su da vlasnici kompromitiranih kartica nemaju razloga za strah jer oni neće biti odgovorni za 'prevarantske aktivnosti' na njihovim računima tako da bi sve financijske gubitke trebale podnijeti banke, a ne krajnji korisnici čije su račune hakeri ispraznili.  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene