Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže 10,1 inčni Nexus tablet

Google i Samsung pripremaju konkurenta iPadu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google i Samsung navodno zajedno razvijaju 10,1 inčni tablet koji bi trebao imati kvalitetniji ekran u odnosu na Appleov iPad

Tržištem tableta trenutno dominira Apple sa svojim iPadom, a tu dominaciju žele dodatno učvrstiti s manjim i jeftinijim modelom svog tableta kojeg bi navodno trebali predstaviti tijekom ovog mjeseca. Google je do sada predstavio samo jedan model tableta - Nexus 7 koji dolazi s ekranom dijagonale sedam inča i naprednim opcijama te je namijenjen korisnicima koji žele cjenovno povoljni (199 dolara) tablet.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Novi mali crossover BMW priprema seriju 1 Sport Cross? Slika nije dostupna Temeljiti facelift [VIDEO] BMW predstavio osvježenu seriju 1

Google predstavio najozbiljnijeg konkurenta iPadu!

Čini se da je ova kompanija sada odlučila napasti i tržište tableta s većim ekranima te su se, prenose na Cnetu, udružili sa Samsungom kako bi razvili tablet s ekranom dijagonale 10,1 inča koji će direktno konkurirati Appleovom novom iPadu. Richard Shim, analitičar iz NPD DisplaySearcha rekao je novinarima Cneta kako je ovaj tablet već u proizvodnji i kako su Google i Samsung posebnu pažnju posvetili ekranu koji bi trebao biti bolji u odnosu na novi iPad - navodno će rezolucija iznositi 2,560x1,600 piksela uz gustoću piksela od 299, dok gustoća piksela kod novog iPada iznosi 264.

Iako trenutno nema informacija o ostalim karakteristikama i opcijama koje bi Googleov i Samsungov tablet trebao imati, Shim kaže da će to biti uređaj iz najviše kategorije (vjerojatno najbolji tablet koji radi na Androidu) čiju će prodaju i popularnost uvelike odrediti njegova cijena koja ne bi trebala biti prevelika.

Najjeftiniji model Appleova novog iPada košta 499 dolara, cijena iPada 2 počinje od 399 dolara, dok će se Amazonov Kindle Fire HD s 8,9 inčnim ekranom moći nabaviti već od 299 dolara tako da i od novog Googleovog Nexus tableta možemo očekivati cijenu od oko 300 dolara.

Manja i upola jeftinija verzija iPada stiže već za dva tjedna?

Shim je dodao i da, osim većeg i skupljeg tableta, Google navodno priprema još jedan jeftiniji model svog Nexusa 7 koji bi, barem kada je cijena u pitanju, mogao revolucionarizirati ovo tržište te bi njegova cijena trebala iznositi samo 99 dolara - informacije o ovom jeftinom Googleovom tabletu pojavljivale su se i ranije, no mnogi smatraju da je riječ o glasinama koje se neće tako skoro ostvariti.

Prvi model svog tableta Google je razvio u suradnji s Asusom te je Nexus 7 predstavljen ovog ljeta, a ova bi kompanija, osim navodnog deset inčnog tableta, do kraja godine mogla nadograditi i ovaj sedam inči model kako bi tijekom blagdanskog šoping razdoblja bolje konkurirali na tržištu tableta.  

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene