Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjera protiv hakera

Facebook traži broj mobitela svojih korisnika!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Društvena mreža zatražiti će od 900 milijuna korisnika broj mobitela kako bi spriječili hakerske napade. Potez je dio aktivnosti poduzetih s ciljem poboljšanja sigurnosti na Facebooku.

Zahtjev za brojem mobitela dio je aktivnosti poduzetih kako bi se poboljšala sigurnost na Facebooku, potaknutih prijašnjim hakiranjem lozinki na društvenim mrežama LinkedIn i eHarmony.

Milijuni korisnika Facebooka već su vidjeli link na vrhu njihove naslovnice, putem tih linkova traži se od njih da slijede 'Jednostavne siguronosne uvjete'. Oni koji kliknu na link, biti će usmjereni na siguronosne stranice, gdje će imati mogućnost odabrati jedinstvenu zaporku i osim toga ponudit će im se savjeti kako da uoče online muljažu. Sljedeći korak sigurnoj obnovi Vašeg računa, biti će unos Vašeg broja mobitela.

>> Plaćaju za uhođenje Zuckerberga - 20 dolara po fotografiji

Facebook tvrdi, da potvrđivanjem svog broja mobitela, korisnik omogućava stranici da automatski izbriše lozinke u slučaju da je njegov račun hakiran. Društvena mreža će u tom slučaju poslati SMS-poruku korisniku s obavijesti da je njegova lozinka promijenjena.

Facebook je izjavio da su dosad siguronosnu poruku vidjeli milijuni korisnika u SAD-u, te da će kroz nekoliko dana istu poruku dobiti i ostali korisnici. Čelnici tvrtke tvrde da ovo sigurnosno ažuriranje nema nikakve veze s nedavnim hakiranjem poslovne društvene mreže LinkedIn.

Društvena mreža LinkedIn priznala je da je hakirana, ali ne otkrivaju točan broj, iako se lozinka od otprilike 6.5million od 161million korisnika pojavila na InsidePro.com. Na web stranici je napisano da su na popisima objavljena samo lozinke, ali ne prijave odnosno email korisnika, no po svoj prilici smatra se da ih hakeri posjeduju.

>> Novi udar hakera: Ugroženi milijuni korisnika!

Kalifornijiski-eHarmony, jedna od najpopularnijih svjetskih online web stranica, također je priznala da su tijekom ovog mjeseca bili meta hakera, nakon čega su objavljene osobne lozinke korisnika. Tvrtka, koja ima preko 20 milijuna registriranih korisnika, potvrdila je da su lozinke ugrožena, ali ne otkrivaju točan broj, iako su neki tehnologijski stručnjaci rekli da je riječ otprilike o 1.5million korisnika.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene